Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft stelt testversie Windows 8.1 ‘Blue’ eind juni beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2013, 10:18 CategorieBesturingssystemen

Vorige maand bevestigde Microsoft al dat er een grote update voor het Windows 8 besturingssysteem aan staat te komen en gisteren kondigde de softwaregigant aan dat deze update voor het einde van het jaar uitgerold moet worden. Vandaag laat Microsoft weten dat eind juni de eerste publieke testversie van Windows 8.1, met codenaam Blue, beschikbaar gesteld wordt.

Publieke testversie

Eind juni vindt de Build-conferentie van Microsoft plaats waar ontwikkelaars op de hoogte worden gesteld van de laatste ontwikkelingen op het gebied van software. De softwaregigant heeft vandaag middels een blogpost laten weten dat tijdens deze conferentie de eerste publieke testversie van Windows 8.1 gelanceerd wordt. Met deze versie kan waarschijnlijk iedereen met een Windows 8 of Windows RT computer een eerste indruk krijgen van de vernieuwingen en verbeteringen.

Windows 8.1-update

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt welke veranderingen er in Windows 8.1 doorgevoerd zullen worden, maar kijkend naar de meest recente geruchten zou de softwaregigant kleinere tegels mogelijk maken, Internet Explorer 11 introduceren, een nieuwe Snap View introduceren en de software optimaliseren voor kleinere Windows 8 en Windows RT tablets. Microsoft zelf gaf onlangs aan dat de veranderingen in Windows 8.1 ook het resultaat zijn van feedback van gebruikers. Zo is de kans groot dat de softwaregigant de Startknop (in uitgeklede stijl) herintroduceert en het mogelijk maakt direct in de desktopinterface op te starten.

Windows 8.1 moet voor het einde van het jaar nog beschikbaar zijn voor alle gebruikers van een Windows 8 of Windows RT computer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.