Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verkoopt 100 miljoen Windows 8 licenties

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 10:03 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat er in de eerste zes maanden na de introductie van het Windows 8 besturingssysteem meer dan 100 miljoen Windows 8 licenties verkocht zijn aan partners en consumenten. Hieronder vallen zowel nieuwe Windows 8 apparaten als tablets, als upgrades van reeds bestaande apparaten.

Licenties

Microsoft’s CTO Tami Reller laat op het blog van de softwaregigant weten dat er 100 miljoen licenties afgenomen zijn. Dit aantal lag in januari nog op 60 miljoen stuks. Microsoft maakt helaas geen onderscheid tussen de licenties voor Windows 8 en de licenties voor het oor ARM tablets geoptimaliseerde Windows RT. Wel laat het bedrijf weten dat er inmiddels ruim 2.400 toestellen beschikbaar zijn die op Windows 8 of Windows RT draaien.

Windows 8.1-update

Daarnaast bevestigt Reller ook de komst van een grote update voor het Windows 8 besturingssysteem. De update, welke gaan onder de naam Windows 8.1, moet na de zomer uitgerold worden en is volgens Microsoft een reactie op de feedback van klanten. Mogelijk verwijst de softwaregigant hiermee op de terugkeer van de Startknop en de mogelijkheid om direct in de desktopinterface op te starten.

Apps

Ook over de applicaties die beschikbaar zijn voor in de Windows Store liet Reller wat cijfers weten. Zo zijn er volgens de CTO inmiddels zesmaal zoveel apps beschikbaar dan dat er bij de lancering van Windows 8 beschikbaar waren. Ook zijn er inmiddels al 250 miljoen gratis of betaalde apps gedownload. Dit aantal lag in januari nog op 100 miljoen applicaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.