Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Acer Iconia B1-710 verschijnt in hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 15:13 CategorieAndroid

Acer zet in 2013 in op goedkopere en kleinere tablets. De Iconia B1 was het eerste model dat aan deze voorwaarden voldeed en is reeds een aantal weken in Nederland te koop. Binnenkort kunnen we echter al een opvolger van deze tablet verwachten, compleet met een nieuw design en een aantal verbeterde specificaties.

Nieuw design en verbeterde specs

We hebben eerder deze maand al bevestigd gekregen dat de Iconia B1-A71 opgevolgd zal worden door de Iconia B1-710. Qua naam is het verschil klein maar qua uiterlijk is het verschil des te groter. Het nieuwe model beschikt nog steeds over een 7 inch display maar krijgt een minimalistisch design met een witte achterzijde. Daarnaast wordt het werkgeheugen van 512MB uitgebreid naar 1GB. Ook komt de tablet in een wifi plus 3G versie en deze versie krijgt een quadcore Mediatek processor in plaats van de dualcore-variant die we in de Wifi-only versie terugvinden.

Hands-on video Acer Iconia B1-710

Acer heeft deze week de nieuwe Iconia B1-710 officieel gepresenteerd in Italië en onze collega’s van Notebookitalia waren daarbij aanwezig. Zij maakten onderstaande korte hands-on video.

Afgezien van de processor voor de 3G-versie, het werkgeheugen en het nieuwe design beschikt de Iconia B1 over dezelfde specificaties als het model dat reeds te koop is. Zo is de tablet uitgerust met een 7 inch display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, wifi en Bluetooth. Waarschijnlijk draait het nieuwe model op Android 4.2 Jelly Bean. Het huidige model moet het nog doen met Android 4.1 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Iconia B1-710 bedraagt 129 euro en de verwachting is dat de tablet volgende maand te koop zal zijn. Het 3G-model verschijnt iets later voor een prijs van 179 euro.

  • Delen:
Acer Iconia B1-710
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.