Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Dell Latitude 10 en XPS 10 tablets duiken op in roadmap

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2013, 11:27 CategorieHardware

Dell heeft de afgelopen maanden een aantal interessante Windows 8 producten gelanceerd, waaronder de XPS 10 tablet met Windows RT en de Latitude 10 tablet met Windows 8. Eerder gaf het bedrijf al aan te werken aan opvolgers voor deze tablets en vandaag is een roadmap opgedoken waarin meer details over de opvolgers getoond worden.

Dell XPS 10

De Dell XPS 10 (lees onze review) is de eerste en tot op heden enige Windows RT tablet van het bedrijf. Ondanks dat Windows RT veel kritiek te verduren heeft gekregen ziet Dell nog steeds toekomst voor het besturingssysteem en gaf onlangs aan te werken aan een opvolger. Uit de roadmap kunnen we halen dat de tweede generatie XPS 10 beschikt over een 10.8 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Dit model moet in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen.

roadmap-dell-2013

Dell Latitude 10

Ook wordt er in de roadmap gesproken over de tweede generatie Dell Latitude 10. Het huidige model (lees onze review) is uitgerust met een standaard resolutie 10.1 inch display maar de tweede generatie zou net als de XPS 10 voorzien worden van een 10.8 inch display en een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Deze tablet zou in het eerste kwartaal van 2014 op de markt moeten verschijnen.

Nieuwe high-res tablet

Dat is niet alles want er wordt in de roadmap ook nog verwezen naar een ‘tablet’ met een 10.8 inch display en een FHD en QHD resolutie. Om welk model het hier gaat is niet duidelijk maar waarschijnlijk is het een compleet nieuwe high-end tablet die in een variant met een Full HD resolutie en een variant met een Quad HD (2.048 bij 1.440 pixels) resolutie gelanceerd wordt. In het derde kwartaal van dit jaar zouden we het nieuwe model al mogen verwachten.

Via: Notebookitalia, Bron: Tech2

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.