Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 7 gespot in Hangouts video’

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2013, 18:08 CategorieHardware

Gisteren hield Google een presentatie waarin verschillende interessante onderwerpen naar voren kwamen waar met geen woord gerept werd over een nieuwe Nexus 7 tablet. Toch zou het zomaar kunnen dat de tweede generatie Nexus 7 door Google getoond is.

Is dit de nieuwe Nexus 7?

In onderstaande video, ter promotie van de nieuwe Google Hangouts applicatie, wordt namelijk een tablet getoond die een feature heeft die niet beschikbaar is op de huidige Nexus 7.

Hoewel nergens gesproken wordt over een Nexus 7 zien een tablet voorbij komen die er wel degelijk op lijkt maar beschikt over een led-indicator. Nou is dat op zich niet bijzonder maar wel bijzonder is het feit dat de huidige Nexus 7 niet beschikt over een led-indicator. Het zou dus zomaar kunnen dat we in deze video de opvolger van het huidige model reeds voorbij zien komen. Echter kan het ook zo zijn dat Google de tablet gespiegeld heeft en de camera in een led-indicator heeft omgetoverd, puur om het idee van de Hangouts te versterken.

De geruchten

Zoals gezegd heeft google zelf nog helemaal niks bekendgemaakt over een opvolger, maar als we de recente geruchten erbij pakken kunnen we wel een idee schetsen. Zo zou de nieuwe Nexus 7 beschikken over een 7 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 processor. Ook zou er standaard ondersteuning voor 4G-internet zijn en draait de tablet op Android 4.3 Jelly Bean. De prijs van de nieuwe Nexus 7 zou liggen op 199 dollar.

De verwachting is dat Android 4.3 Jelly Bean en een nieuwe Nexus-tablet tijdens een apart en nog aan te kondigen evenement gelanceerd worden.

Via: Reddit

  • Delen:

Reacties

  1. Harold
    17 mei, 2013 om 21:27

    Als de prijs 1 op 1 wordt zou hij € 199,– gaan kosten, maar ik betwijfel dat omdat de “oude” Nexus 7 nog steeds overal tussen
    de € 189,– en € 249,– wordt verkocht. Mooie specificaties met full HD scherm.

    We wachten maar af.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.