‘Nieuwe iPad mini met retina display pas in 2014’

06 mei 2013 1 Minuut 1 Reacties
iPad-Mini-6

Er gaan al sinds de introductie van de iPad mini geruchten over een opvolger en alle geruchten spreken over een nieuwe versie met retina resolutie display. Toch denken de analisten van NPD DisplaySearch dat Apple eerst een nieuwe versie van de iPad mini presenteert zonder retina display.

Nieuwe iPad mini in 2013

Tegenover CNET laat Richard Shim, analist bij NPD DisplaySearch, weten dat Apple mogelijk kort op elkaar twee nieuwe generaties van de iPad mini lanceert. Shim baseert zich op bronnen bij toeleveranciers en geeft aan dat de eerste nieuwe iPad mini in de tweede helft van dit jaar, waarschijnlijk in het vierde kwartaal, gelanceerd wordt. Deze versie wordt echter niet uitgerust met een retina resolutie display. Welke vernieuwingen Apple wel doorvoert is niet duidelijk, maar waarschijnlijk wordt de behuizing nog slanker en lichter.

iPad mini retina in 2014

De echte grote update voor de iPad mini vindt pas plaats in het eerste kwartaal van 2014. Volgens Shim wordt dan de iPad mini met retina resolutie display geïntroduceerd. Welke beeldtechniek Apple voor de nieuwe iPad mini gebruikt is nog onduidelijk. Een van de mogelijkheden is de low temperature polysilicon (LTPS) techniek die ook voor de iPhone 5 gebruikt wordt. Fabrikanten zouden dan echter eerst het productieproces moeten optimaliseren om de yield, het aantal schermen dat aan de hoge eisen voldoet en dus goedgekeurd wordt, te vergroten. Ook moeten fabrikanten volgens Shim nog een oplossing zoeken om de iPad mini retina slank en dun te houden. Een retina scherm gebruikt namelijk meer energie waardoor een zwaardere en grotere batterij nodig is.

Daarnaast introduceert Apple volgens de analisten bij NPD DisplaySearch tegelijkertijd met het retina display een nieuwe processor die voor krachtigere prestaties en minder energieverbruik moet zorgen. De introductie zou in het eerste kwartaal van 2014 gepland staan.

Reacties (1)