Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NU.nl app voor Android volledig vernieuwd

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 11:59 CategorieAndroid

De NU.nl-app voor Android smartphones en tablets is vernieuwd en vanaf vandaag beschikbaar. De applicatie is geoptimaliseerd voor alle schermformaten waar Android op draait. Dit betekent dat je op je Android tablet geen genoegen meer hoeft te nemen met de smartphone interface van NU.nl, maar dat je fullscreen al het nieuws tot je kunt nemen.

Nieuwe interface

Naast de optimalisatie voor schermtypen en -formaten zijn ook andere wijzigingen doorgevoerd. Zo is de interface bijvoorbeeld gewijzigd, kun je informatie personaliseren en zijn er handige widgets toegevoegd. Ook kun je notificaties instellen voor belangrijk binnen- en buitenlands nieuws.

nu-app-2

De Dag van NU

Het was voorheen alleen maar mogelijk op de iPad maar vanaf nu krijgen ook Android gebruikers dagelijks om 18:00 ‘de Dag van NU’ voorgeschoteld. Dit speciale nieuwsoverzicht laat het belangrijkste nieuws van die dag zien.

nu-app-3

De aandacht die Android verdient

“Android is het snelst groeiende platform onder de lezers van NU.nl. Gezien de groei van Android geven we met de nieuwe app dit platform de aandacht die het verdient, door de app perfect bij de mogelijkheden van dit platform aan te laten sluiten.” aldus Brechtje de Leij, productmanager mobiel van NU.nl.

Geen update

Belangrijk om te vermelden is dat het hier geen upgrade betreft. De app moet apart gedownload worden in Google Play. De oude app is te herkennen aan de naam NU en aan een icoontje met afgeronde hoeken. Deze oude app zal over een paar weken geen nieuws meer ontvangen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.