Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield handheld console krijgt prijs van 349 dollar

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 12:57 CategorieAndroid

Begin januari presenteerde chipfabrikant Nvidia tijdens CES 2013 de nieuwe quadcore Tegra 4 processor en met de introductie van deze chip werd ook een eigen handheld console aangekondigd. De Nvidia Shield beschikt over een Tegra 4 chip en moet deze maand nog te koop zijn voor een prijs van 349 dollar.

De Shield is Nvidia’s eerste eigen portable gameconsole die draait op Android 4.2 Jelly Bean. Het apparaat beschikt over een 5 inch display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en is uitgerust met Nvidia’s eigen Tegra 4 processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microHDMI poort, een microUSB poort en een microSD-kaartlezer. Gekoppeld aan het display is een controller met een d-pad, twee analoge joysticks en schouderknoppen.

De Nvidia Shield is ingericht op het spelen van games uit de Google Play Store maar middels streaming kunnen ook games uit de cloud gespeeld worden. Hiervoor moet je echter wel een pc met recente GeForce videokaart hebben. Nvidia heeft deze week ook enkele titels voor de Shield aangekondigd, waaronder Costume Quest, Broken Age en Chuck’s Challenge.

De portable gameconsole van Nvidia moet vanaf 20 mei in een beperkt aantal Amerikaanse winkels te bestellen zijn voor een prijs van 349 dollar. Eind juli wordt de eerste levering verwacht. Of en wanneer de Shield naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.