Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook ASUS komt met kleinere en goedkopere Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 10:34 CategorieHardware

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat op het gebied van Android steeds meer focus gelegd wordt op kleinere tablets met een formaat van 7 of 8 inch. Ook Windows 8 gaat hier waarschijnlijk op korte termijn in mee en ASUS is één van de fabrikanten die kleinere Windows 8 tablets op de markt zal brengen.

Kleinere ASUS Windows 8 tablets

ASUS maakte gisteren de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2013 bekend en hieruit bleek dat met name de verkoop van tablets verantwoordelijk is voor de winst die het bedrijf maakte. De Taiwanese fabrikant geeft dan ook aan door te zullen gaan met de ontwikkeling van tablets, zowel stand-alone als in hybride vorm. Tegenover de Wall Straat Journal laat Jerry Shen, CEO van ASUS, weten dat het bedrijf ook werkt aan kleinere Windows 8 tablets.

Shen ziet de prijzen van tablets met Windows 8 en Windows RT dit jaar nog verder dalen, mogelijk tot onder de grens van 300 dollar. Dit wordt mogelijk gemaakt door goedkopere processors, goedkopere Windows 8 licenties en kleinere afmetingen van tablets. Ook ASUS zal de komende maanden kleinere en goedkopere Windows 8 tablets lanceren die in de buurt van dit prijspunt komen. Over de exacte afmetingen, prijzen en specificaties wilde de CEO nog niks kwijt.

Microsoft en Acer

Naast ASUS zou ook Microsoft zelf werken aan een kleinere versie van de Surface tablet, mogelijk met Xbox integratie. Deze tablet zou volgens recente geruchten een formaat van 7.5 inch hebben, uitgerust zijn met een hoge resolutie display en voor een bedrag van 399 dollar in de markt gezet worden. Ook Acer werkt aan kleinere Windows 8 tablets. Zo lekte vorige maand de Acer Iconia W3 met een 8.1 inch display uit. Deze tablet is ondanks dat hij nog niet officieel is aangekondigd reeds in Nederland te bestellen voor iets minder dan 350 euro.

Windows 8.1-update

De verwachting is dat de eerste kleine Windows 8 tablets in juni gepresenteerd worden en na de zomer op de markt verschijnen. Fabrikanten zouden namelijk wachten op de Windows 8.1-update waarmee diverse optimalisaties voor lagere resoluties en kleinere displays geïntroduceerd worden.

  • Delen:

Reacties

  1. tidde
    07 mei, 2013 om 10:44

    volgens mij is Microsoft zoooooooooveeeeeeeeeeeeel geld erin aan het pompen waarop iedereen ja sir aan het roepen is ..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.