Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook eerste aanwijzingen 7 inch MeMO Pad 2 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 15:18 CategorieAndroid

ASUS heeft begin dit jaar twee MeMO Pad tablets gelanceerd. Een 7 inch budgettablet (MeMO Pad) met minimale specificaties en een 10.1 inch middenklasse tablet (MeMO Pad Smart) die we onlangs uitgebreid getest hebben.Toch lijkt het erop dat we binnenkort al opvolgers kunnen verwachten.

MeMO Pad Smart 2

De afgelopen weken zijn er verschillende aanwijzingen opgedoken over een opvolger van de MeMO Pad Smart. Dit nieuwe 10.1 inch model zou onder meer beschikken over een Full HD display, een quadcore Qualcomm processor en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

ASUS MeMO Pad 2

Vandaag is er echter ook een aanwijzing voor een nieuw 7 inch model opgedoken. De Amerikaanse FCC heeft namelijk documenten gepubliceerd waarin gesproken wordt over de “ASUS K00B” en ID “MSQK00B”. Kijkend naar de huidige tablets van ASUS en de afbeelding in de documenten is het zeer waarschijnlijk dat het hier om de 7 inch MeMO Pad 2 gaat.

MeMO-Pad-2-fcc

Er wordt in de documenten ook kort gesproken over een aantal specificaties. Zo is de tablet uitgerust met Bluetooth, wifi en een processor van het Chinese Mediatek. Het gaat hier op de MT6628T en MT6628OP, afhankelijk van het model. De eerste generatie MeMO Pad beschikt over een singlecore VIA WM8950 WonderMedia processor met een kloksnelheid van 1GHz. Voor de rest weten we alleen dat de tablet beschikt over een 7 inch display.

Nu de tablet goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC lijkt een lancering niet lang meer op zich te laten wachten. De verwachting is dat ASUS de MeMO Pad 2 en de MeMO Pad Smart 2 officieel presenteert tijdens Computex 2013 volgende maand.

Via: Notebookitalia

  • Delen:
ASUS MeMO Pad 7 (ME172V)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.