Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Respect Thuiszorg gaat volledig over op iPad

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 11:29 CategorieiPad

Respect Zorggroep Scheveningen heeft na een proefperiode van enkele weken besloten volledig over te stappen op op het gebruik van iPads door alle zorgverleners. De iPads zijn uitgerust met Careware for iOS, de mobiele app van het planning- en registratieplatform van softwareontwikkelaar helpLine. Later dit jaar voegt de Respect Zorggroep nog een app toe waarmee zorgverleners zorgdossiers ‘on the spot’ kunnen inzien en bewerken.

Kevin Berkhof, hoofd ICT van Respect Zorggroep Scheveningen, geeft aan dat het iOS besturingssysteem van Apple zeer stabiel is en bovendien eenvoudig op afstand is te beheren. De Careware software voldoet daarbij aan de eisen van Respect Zorggroep Scheveningen. Zo houdt de software bij het plannen van optimale routes rekening met belangrijke variabelen zoals zorgzwaarte, voorkeursmedewerkers van cliënten, het maximaal aantal medewerkers dat bij één client mag komen, deskundigheid van de zorgverleners, etc. Vervolgens begeleidt de mobiele app Careware for iOS de medewerkers naar het juiste adres, alwaar zij met een paar tikken op het scherm de geleverde zorg registreren.

“Respect Zorggroep is de derde thuiszorgorganisaties in Nederland die onze software op iPads laat draaien,” vertelt Hereward Burgers, managing director van helpLine. Het gebruik van iPads in de thuiszorg groeit volgens Burgers snel om drie redenen. Zo verhogen het grote scherm van de iPad en de iOS software het gebruiksgemak, is het plannen van afspraken en registreren van zorg via touchscreens inmiddels de standaard, en is het toevoegen en beheren van zorgspecifieke apps op de iPad eenvoudig. 

Kevin Berkhof geeft aan dat de organisatie nu beter in staat optimaal te plannen en medewerkers kunnen hierdoor veel flexibeler en efficiënter ingezet worden. Naast een meer persoonlijke zorgverlening, levert dit op termijn dus ook kostenbesparingen op. “Iets wat met de aanstaande korting van de overheid op thuiszorgbudgetten een belangrijker thema is voor zorgorganisaties als de onze,” aldus Berkhof.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.