Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Weathercube voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2013, 17:09 CategorieApp Reviews (iOS)

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een minimalistische – alleen de informatie in een strak jasje – app om de weersverwachtingen mee te bekijken op mijn iPad. Na eerst een aantal andere apps te hebben geprobeerd kwam ik bij Weathercube. Deze applicatie heb ik een tijdje getest en in dit artikel deel ik mijn ervaringen.

Weathercube voor de iPad

Als je Weathercube voor de eerste keer opstart gaat hij meteen naar de ‘portrait’ stand. Je moet de iPad dus zo vasthouden dat de home-knop onder en de camera boven zit. Voor dat je de app kunt gebruiken moet je hem eerst toestemming geven om je locatie te gebruiken, om je een gepaste weersvoorspelling te laten zien.

Weathercube-iPad-3

Daarna krijg je de blauwe interface te zien met bovenin de plaats waar je bent en daaronder de temperatuur, kans op regen etc. Deze interface kan je overigens naar een tiental kleuren veranderen. In het scherm staat eerst een klein blokje met uitleg over de ‘gestures’, de bewegingen die je kan doen met je vingers over het scherm. Deze kan je wegtikken maar aangezien de gehele app is gebaseerd op deze gestures is het wel handig om deze te lezen. Nadat je de uitleg hebt voltooid kan je de applicatie gaan gebruiken.

Gestures

Zoals ik al zei, de app draait om de bewegingen met je vingers. Zo kan je de plaats veranderen door er horizontaal overheen te swipen. Steden kan je gemakkelijk toevoegen bij de instellingen, welke je oproept door beide vingers van het midden naar buiten te bewegen.

Het gedetailleerde overzicht, met onder meer de windkracht, temperatuur, luchtvochtigheid, aantal millimeter neerslag en wolkenpercentage, kan je bekijken tot drie dagen in de toekomst. Als je van boven naar beneden swipet krijg je het weekoverzicht te zien in de vorm van wolkjes/zonnetjes met eventueel een regendruppel erbij. Echter, als je daarop tikt krijg je een viertal gegevens te zien; namelijk de dag, de verwachte neerslag en de minimum en maximum temperatuur.

Weathercube-iPad-2

Als je vanaf het beginscherm van beneden naar boven swipet krijg je een urenoverzicht te zien voor de komende twaalf uur, weer met de temperatuur en neerslag erbij vermeld. Met twee vingers vanuit het midden naar links en rechts bewegen zorgt dat je in het menu komt waar je de voorspellingen kan delen via Twitter en Facebook.

Nauwkeurigheid

Weathercube zelf zegt data te bieden voor meer dan 1.7 miljoen steden. De steden en dorpen die ik geprobeerd heb vond hij allemaal prima, dat varieerde van New York tot een plaats met 1000 inwoners. De periode dat ik de app getest heb was de voorspelling redelijk nauwkeurig. Hij gaf keurig aan dat het ging regenen in de avond en het aantal millimeters kwam ook aardig overeen met wat de app aangaf.

Conclusie

Gezien de nauwkeurigheid in combinatie met het mooie design en het intuïtief swipen is Weathercube een prima weer-app in een minimalistisch en modern jasje. Toch zijn de vele gestures soms wel wat verwarrend. Je moet de app langer gebruiken om ze allemaal te snappen. Ook zijn er redelijk veel gegevens in verschillende overzichten te vinden, wat het geheel niet overzichtelijker maakt.

Downloaden

De app is sinds eind 2012 beschikbaar op de iPhone en sinds een aantal maanden ook op de iPad. De app is dus universeel en gaat over de digitale toonbank voor 0.89 euro cent. Download de app in iTunes.

 • Delen:

Reacties

 1. Owen
  11 mei, 2013 om 11:06

  Weet je ook waar dit systeem zijn onderliggende gegevens vandaan haalt? Ik zoek een goede app die rechtstreeks de gegevens van het KNMI gebruikt. In mijn ervaring nog altijd het meest betrouwbaar. Eerlijk gezegd maakt het mij in het dagelijks gebruik niet uit wat voor weer het in PicoBello op 3000 km hoogte in Peru is…

 2. Jop ter Horst
  11 mei, 2013 om 11:28

  @Owen, dit staat niet op de website en ook niet in de app omschrijving. Ik kan dus helaas geen antwoord geven op je vraag.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.