Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1 maakt geen inbreuk op modelrecht Apple

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2013, 11:34 CategorieApple

Het is al een tijdje stil rondom de rechtszaak tussen Samsung en Apple maar beide partijen zijn nog steeds in een hevig gevecht verwikkeld. Vandaag heeft de Hoge Raad in Nederland uitspraak gedaan omtrent het wel of niet schenden van modelrechten van Apple door Samsung’s Galaxy Tab tablets.

Apple klaagde Samsung in meerdere landen, waaronder Nederland, aan omdat de Koreaanse fabrikant het design van de iPad grotendeels gekopieerd zou hebben met de Galaxy Tab 10.1. Het modelrecht van de iPad legde Apple al in 2004 vast. Eerder bepaalden de rechtbank en het Hof al dat de modelrechten waarop Apple zich baseert van weinig waarde zijn omdat er voor de lancering van de iPad al displays met dezelfde kenmerken verschenen zijn, waaronder het Knight Ridder tabletconcept van Samsung . Dit wordt omschreven als zogenaamde ‘prior art’.

De Hoge Raad heeft vandaag met bovenstaande argumenten bepaald dat Samsung geen modelrechten schendt met de Galaxy Tab 10.1. Daarmee wordt een eerdere uitspraak van de Nederlandse rechtbank gevolgd. Samsung reageert verheugd om de uitspraak en laat weten dat Aple niet de eerste was die een tablet ontwierp met rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. “Geen enkel bedrijf zou het monopolie moeten hebben op algemene ontwerpen, omdat we zo vooruitgang en innovatie in de industrie beperken,” aldus Samsung. Apple heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.