Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) duikt op bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2013, 10:28 CategorieHardware

Samsung heeft nog een aantal verrassingen voor ons in petto de komende maanden en één van deze verrassingen is een 10.1 inch model in de Galaxy Tab 3 serie. Er zijn al verschillende geruchten over deze tablet opgedoken en nu is het toestel ook verschenen bij de Amerikaanse FCC.

FCC documenten

In documenten van de FCC is vandaag een Samsung tablet met modelnummer GT-P5210 opgedoken. Kijkend naar de geruchten die we voorbij hebben zien komen gaat het om de wifi-only variant van de 10.1 inch Galaxy Tab 3 tablet. Nu de tablet goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse organisatie voor draadloze communicatie lijkt een lancering niet lang meer op zich te laten wachten. Eerder lanceerde Samsung de 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0) al.

Specificaties

Wat betreft de specificaties geven de documenten van de FCC niet veel informatie behalve dat de tablet beschikt over wifi en Bluetooth, maar als we alle geruchten samenpakken dat zou de Galaxy Tab 3 (10.1) beschikken over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Android 4.2.2 Jelly Bean software, 1GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

Er gaan geruchten dat de tablet in meerdere varianten komt, waaronder een variant met Intel processor en een variant met Exynos processor. De tablet komt waarschijnlijk in zowel een wifi-only (GT-P5210) als een wifi plus 3G (GT-P5200) en een wifi plus 4G (GT-P5220) variant en moet ergens komende zomer in de winkels verschijnen.

Galaxy event

Eerder deze week kondigde Samsung aan op 20 juni aanstaande een groot evenement te houden waar diverse Galaxy en ATIV (Windows 8) producten aangekondigd worden. Het is zeer waarschijnlijk dat we hier ook de Galaxy Tab 3 (10.1) voor het eerst in levende lijve gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.