Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) verschijnt in eerste hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2013, 14:16 CategorieAndroid

Eind vorige maand kondigde Samsung de eerste tablet uit de nieuwe Galaxy Tab 3 serie aan in de vorm van de 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0). Dit model wordt waarschijnlijk als budgettablet in de markt gezet maar de prijs is nog niet bekend. Deze week is wel de eerste hands-on video van de tablet opgedoken waarmee we een eerste indruk van het apparaat krijgen.

Galaxy Tab 3 (7.0)

De Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) is zoals de naam al aangeeft een 7 inch tablet en de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Galaxy Tab 2 (7.0). Hoewel het een opvolger is zijn de verschillen met de vorige generatie klein. Beide tablets zijn voorzien van een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s en Android 4.1 Jelly Bean software. Het nieuwe model beschikt echter over een iets hoger geklokte dualcore processor en over een slanker en lichter design.

Lees ook ons artikel waarin de verschillen tussen de Galaxy Tab 2 (7.0) en Galaxy Tab 3 (7.0) behandelen.

Hands-on video

Tot op heden hebben we het nog moeten doen met afbeeldingen van de tablet maar de collega’s van Tabletcenter.nl hebben al een hands-on video van de tablet online gezet. In onderstaande video zien we de belangrijkste features en functies van de tablet voorbij komen, maar is het vellen van een oordeel lastig aangezien het nog een pre-productie exemplaar blijkt te zijn. Zo zou, volgens de persoon in de review, het display nog vervangen worden en wordt er een recentere versie van Android op de tablet geleverd zodra de verkoop van start gaat.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) moet komende zomer in Nederland verschijnen. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat deze ligt tussen de 150 en 200 euro.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0)
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Rens
  22 mei, 2013 om 17:31

  Andrej zegt ‘Quad core processor’, dat is een dualcore ;p

 2. Delacosa
  22 mei, 2013 om 18:36

  Jammer man echt jammer dat ze met die budget troep komen.

  Hij was zo mooi geweest met een amoled 2gb ram en een exynos 1.6 quadcore.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.