Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 3 met Intel Atom Clover Trail processor duikt op

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2013, 16:23 CategorieAndroid

De 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0) is reeds gelanceerd en gisteren doken de specificaties en eerste afbeeldingen van de 8 inch Galaxy Tab 3 (8.0) op. Waar we nog maar weinig over gehoord hebben is het 10.1 inch model uit de Galaxy Tab 3-serie. Vandaag is informatie opgedoken waaruit blijkt dat deze tablet mogelijk over een Intel Atom Clover Trail processor beschikt.

Galaxy Tab 3 met Intel chip

Uit benchmarkresultaten die vandaag zijn opgedoken op de gfxbench website kunnen we halen dat de 10.1 inch Galaxy Tab 3 mogelijk de eerste Android tablet van de Koreaanse fabrikant is die uitgerust is met een Intel processor. Als de informatie klopt dan zou de 10.1 inch tablet met modelnummer GT-P5200, beschikken over een dualcore Atom Z2560 Clover Trail+ processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en een PowerVR SGX 544MP grafische processor.

De vraag is alleen waarom gebruik zou maken van een Intel chip terwijl het bedrijf zelf ARM-processors produceert. Mogelijk heeft dit te maken met de lage prijzen waarvoor Intel momenteel chips aanbiedt om marktaandeel te veroveren in de tabletmarkt. De benchmarkresultaten tonen in ieder geval een tablet die qua snelheid de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Tab 2 (10.) ver achter zich laat.

Verder blijkt uit de benchmarkresultaten dat de tablet uitgerust is met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. Daar overheen legt Samsung hoogstwaarschijnlijk weer de bekende TouchWiz interface. De tablet komt waarschijnlijk in zowel een wifi-only (GT-P5210) als een wifi plus 3G (GT-P5200) en een wifi plus 4G (GT-P5220) variant, met minimaal 16GB aan opslaggeheugen en een microSD kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden.

Wanneer de tablet aangekondigd wordt en wat we kunnen verwachten wat betreft de prijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.