Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung krijgt patent op tablet met flexibel display

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2013, 12:52 CategorieHardware

Samsung werkt al enkele jaren aan flexibele displays voor onder andere smartphones en tablets maar tot op heden heeft nog geen enkel product met flexibel display de markt bereikt. Wel zijn er de afgelopen weken geruchten verschenen over een Galaxy Note III met flexibel display. Ook is er deze week een patent opgedoken waaruit we kunnen opmaken hoe Samsung tablets met een flexibel display voor zich ziet.

In de tekeningen die bij het patent horen toont Samsung een tablet die in een hoek gezet kan worden door het display te buigen. Een scharnier dat zich achter het display bevindt zorgt er vervolgens voor dat de tablet vast in een hoek blijft staan. De stippellijnen horen niet in het design maar zijn gebruikt om aan te geven waar de tablet kan buigen. Hoe Samsung het gebruik voor zich ziet wordt uit het patent niet duidelijk. Mogelijk wordt het onderste deel van het scherm als toetsenbord of controller gebruikt. Hiervoor moet de software dan aangepast worden.

Samsung-patent-flexibel-display

Samsung heeft vorig jaar bekendgemaakt de flexibele displays waar het bedrijf aan werkt onder de merknaam Youm uit te brengen. Tot op heden heeft de Koreaanse fabrikant echter alleen nog prototypen getoond. Wanneer we de eerste smartphones of tablets met buigbaar scherm kunnen verwachten is dan ook nog niet bekend.

Vorige week dook overigens ook al een patent van Samsung op waarin televisies met een buigbaar scherm beschreven werden.

Via: Patentbolt

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.