Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony demonstreert 13.3 inch tablet met E-Ink display

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2013, 11:45 CategorieHardware

Begin deze week maakte Sony bekend een 13.3 inch tablet met E-Ink display ontwikkeld te hebben die speciaal gericht is op scholieren en studenten die notities willen maken. Tijdens een onderwijsbeurs in Tokio heeft Sony het apparaat gedemonstreerd.

Het prototype beschikt over een 13.3 inch E-Ink display dat flexibel en licht is door een nieuwe plastic constructie. Daarbij verbruikt het display, dat een resolutie van 1.200 bij 1.600 pixels heeft, weinig energie en is het goed leesbaar in fel verlichte omgevingen. Door het grote formaat moet de tablet het gevoel van een groot A4-formaat notitieblok geven waarop middels een meegeleverde stylus handgeschreven notities gemaakt kunnen worden. Volgens Sony bedraagt de batterijduur minimaal drie weken.

Het apparaat is slechts 358 gram zwaar en 6.8 millimeter dik en daardoor volgens Sony ideaal mee te nemen in een tas. Aangezien het display flexibel is en niet voorzien is van een glasplaat is de kans op beschadigingen minimaal. Sony test het prototype momenteel op enkele Japanse universiteiten en verwacht het apparaat eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt te kunnen brengen. Over de prijs is echter nog niks bekend.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. MK
  17 mei, 2013 om 17:48

  Zooooeeej, da’s handig!!

  Ideaal om m’n actie punten actief bij te houden op een evenement.
  Werkt dit ook met soort van app’s ofzo, zodat je met meerdere personen tegelijk kan “werken” in een bestand?

  ziet er intressant genoeg uit!

 2. RJ
  31 mei, 2013 om 9:35

  Dit zou een geweldige uitkomst zijn voor muzikanten om hun bladmuziek op de zetten. Lekker op A4 grootte muziek blijven lezen.
  De kleine tablets van nu zijn wel aardig, maar verkleinen wel erg de muziekpartij. We wachten af wat de mogelijkheden zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.