Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Startknop gespot in gelekt screenshot Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2013, 12:30 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft reeds bevestigd dat volgende maand de eerste publieke testversie van Windows 8.1 uitgebracht zal worden en dat we voor het einde van het jaar de gratis update voor Windows 8 en Windows RT gebruikers kunnen verwachten. Wat de update precies brengt is echter nog onduidelijk. Er wordt al maanden gesproken over de terugkeer van de bekende startknop en ook vandaag is er weer informatie over deze veelbesproken knop opgedoken.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Mary Jo Foley wordt de startknop binnen Windows 8.1 een simpele variant van de startknop die we van eerdere versies van Windows kennen. Zo zou de knop gebruikt kunnen worden om direct toegang te krijgen tot de touch-interface met de bekende tegels of de zogenaamde ‘All Apps View’. Dit is het overzicht van alle applicaties en snelkoppeling die op een Windows 8 of RT apparaat geïnstalleerd staan.

De startknop zou op de bekende plek in de desktopinterface verschijnen, iets dat inmiddels ook bevestigd lijkt te zijn door een screenshot dat Microsoft-expert Paul Thurrott de wereld heeft ingestuurd. Hierin is links onderin het scherm een zeer simpel Windows 8-icoontje te zien. In de touch-interface zou de knop niet getoond worden. Daarbij zou de gebruiker de keuze hebben op de knop uit te zetten.

Naast de nieuwe startknop is volgens de bronnen van Foley ook de functie om direct in de desktopinterface op te starten aanwezig in Windows 8.1. Hierdoor kunnen gebruikers die niet in de touch-interface willen werken deze overslaan en direct in de traditionele desktopinterface opstarten.

Microsoft houdt op 26 juni aanstaande de Build-conferentie voor ontwikkelaars en zal hier alle details over Windows 8.1 met het publiek delen. Ook wordt er dan een testversie uitgebracht.

Via: ZDnet

  • Delen:

Reacties

  1. Thijs
    31 mei, 2013 om 9:20

    Lijkt precies op de start knop van start8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.