Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tekenen op je Android tablet met ArtFlow Studio

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2013, 13:44 CategorieAndroid

Tablets zijn uitstekend geschikt voor artistieke uitingen zoals schilderen en tekenen. Er zijn verschillende apps waarmee het mogelijk is om het scherm van je tablet om te toveren tot een digitaal canvas. Voor Android is er nu een nieuwe app met veel mogelijkheden: ArtFlow Studio.

ArtFlow Studio: Een stylus is aan te raden

Het is natuurlijk mogelijk om je vinger te gebruiken als je een tekening maakt, maar dat gaat lang niet zo nauwkeurig als met een stylus. Zeker als je een device hebt met ondersteuning voor drukgevoelige styli (zoals Samsung Galaxy Note 10.1) heb je een instrument in handen waar mooie kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Daarom raad ik je aan om er eentje aan te schaffen als je van plan bent om serieus aan de slag te gaan met ArtFlow Studio.

Aan de slag met ArtFlow Studio

Het is mooi als de hardware in huis is, maar zonder software heb je er nog niets aan. Met deze app kun je je ei kwijt op artistiek gebied. De teken-app wordt standaard geleverd met de nodige functionaliteiten en ondersteuning voor de geavanceerde styli. 

ArtFlow Studio is niet de eerste app die drukgevoelige styli ondersteunt. Zelf maak ik al een tijdje gebruik van Sketchbook Pro, maar om de een of andere reden spreekt de interface van ArtFlow me meer aan. De bediening is eenvoudig. Links op het scherm kun je de layer tools aanspreken, rechts zitten de overige tools. Het canvas versleep je met twee vingers en door te pinchen kun je in- en uitzoomen.

Mogelijkheden

De Android app zit boordevol gereedschappen en mogelijkheden. Een aantal mogelijkheden zijn afhankelijk van de tablet die je gebruikt. Zo zijn het aantal keer “ongedaan maken” en het aantal lagen afhankelijk van het geheugen van je tablet.

Standaard heeft ArtFlow Studio al veel aan boord, maar met de Pro-licentie die je in de app aan kunt schaffen (€3,99) heb je de beschikking over onder andere:

  • 50+ brushes
  • Ongelimiteerd ongedaan maken (afhankelijk van device)
  • Exporteren naar PSD, PNG (met transparantie) of JPEG
  • Lagen maken van geïmporteerde foto’s
  • En nog veel meer.

De basis versie van ArtFlow Studio is gratis te downloaden in Google Play.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.