Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Topman Android tempert verwachtingen Google I/O

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2013, 13:49 CategorieAndroid

Woensdag gaat Google I/O, de conferentie voor ontwikkelaars, van start en de verwachtingen zijn hooggespannen. Zo wordt door het verschijnen van vele geruchten aangenomen dat we een nieuwe Nexus 7 en een nieuwe versie van Android gaan zien. Toch zou Google’s presentatie wel eens tegen kunnen vallen aangezien het bedrijf zelf de verwachtingen tempert.

Google tempert verwachtingen

Sundar Pichai, de onlangs aangestelde topman van Android, laat in een interview met Wired weten dat Google I/O dit jaar gefocust zal zijn op ontwikkelaars en niet zozeer op consumenten. Tijdens de conferentie zal het bedrijf met name toepassingen tonen die betrekking hebben op het ontwikkelen van software. Toch betekent dit niet dat we helemaal niks op het gebied van hardware hoeven te verwachten. Pichai geeft aan dat er wel degelijk aan hardware gewerkt wordt maar dat we geen groot aantal nieuwe producten hoeven te verwachten.

Liefst één versie van Android

In het interview laat Pichai ook weten dat Google graag zou willen dat alle fabrikanten met één versie van Android werken. Dit zou volgens hem veel beter zijn, zowel voor Google als voor fabrikanten en consumenten. Toch ziet Pichai het niet als nadeel dat fabrikanten hun eigen skins en versies van Android ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld Amazon met de Kindle Fire tablets en Samsung met haar Galaxy tablets doet.

Verwachtingen

Overmorgen gaat Google I/O officieel van start en kijkend naar de meest recente geruchten komt Google met een nieuwe versie van de Nexus 7 die beschikt over een Qualcomm processor en een hoge resolutie display. Ook zou Google Android 4.3 Jelly Bean onthullen als relatief kleine update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.