Toshiba AT10LE-A tablet met Tegra 4 processor gelekt

02 mei 2013 1 Minuut 4 Reacties
Toshiba-AT10-Tegra-4

Door de vele geruchten die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen was de kans al groot maar nu ook de eerste foto's gelekt zijn lijkt het vast te staan dat Toshiba de eerste fabrikant is die een tablet met Tegra 4 processor lanceert.

Toshiba AT10 tablet

De Griekse website Techblog heeft in een paar weken een reputatie opgebouwd voor zogenaamde ‘scoops’ en komt ook vandaag met een interessant artikel. De website heeft namelijk de eerste foto’s van de Toshiba AT10LE-A gepubliceerd. Deze tablet beschikt over Nvidia’s nieuwe Tegra 4 processor met vier ARM Cortex A15 kernen en een kloksnelheid van 1.8GHz. Naast de Tegra 4 chip beschikt de tablet kijkend naar de afbeeldingen over een 10.1 inch display, een microSD kaartlezer, een miniHDMI uitgang, een microUSB poort, stereo speakers en een camera met flitser aan de achterzijde.

Ook zien we op één van de foto’s een nieuw keyboard dock waarmee de tablet productief gebruikt kan worden. Het keyboard is een volledige QWERTY variant en speciale functietoetsen. Het is niet duidelijk of dit dock over een eigen accu beschikt en draadloos met de tablet verbonden wordt. Wel is duidelijk dat het keyboard niet over een trackpad beschikt.

Toshiba-AT10-Tegra-4-2

Qua design lijkt de nieuwe tablet van Toshiba weinig bijzonders en komt het uiterlijk grotendeels overeen met eerder gelanceerde modellen. De meeste aansluitingen zijn achter een klepje weggewerkt en de behuizing ziet er op het eerste gezicht relatief dik uit. De Toshiba AT10LE-A draait op het recente Android 4.2 Jelly Bean maar het is niet duidelijk of Toshiba zelf nog aanpassingen heeft gedaan aan de interface.

Lancering tijdens Computex 2013

Waarschijnlijk onthult Toshiba de nieuwe tablet tijdens Computex 2013 welke begin juni van start gaat. Over de prijs en beschikbaarheid van de AT10LE-A is op dit moment dan ook nog niks bekend.

Reacties (4)