Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT503 met Android 4.2 Jelly Bean duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2013, 13:25 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen weken diverse geruchten en zelfs al afbeeldingen van een nieuwe Toshiba tablet die zou beschikken over een Tegra 4 processor voorbij zien komen. Dit model zou gaan onder de naam AT10 of AT502. In benchmarkresultaten hebben we vandaag verwijzingen naar nog een nieuw model gevonden, mogelijk een middenklasse 10 inch tablet.

Toshiba AT503

Op de website van gfxbench is deze week een tablet met de naam Toshiba AT503 opgedoken. Hoewel we dit modelnummer (en varianten daarvan) eerder koppelden aan het nieuwe model met Tegra 4 processor en Full HD display lijkt het op basis van de benchmarkresultaten om een middenklasse model te gaan. Uit de resultaten kunnen we namelijk halen dat de AT503 beschikt over een Nvidia Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz en een LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Dit zijn specificaties die vooral vorig jaar interessant waren en nu gebruikt worden voor middenklasse modellen, bijvoorbeeld de ASUS MeMO Pad Smart. De Toshiba AT503 draait echter wel op het recente Android 4.2.1 Jelly Bean, zo blijkt uit de gegevens op gfxbench.

Toshiba-AT503

Dit is overigens niet de eerste keer dat de we AT503 voorbij zien komen. Begin maart verscheen dit modelnummer, samen met onder meer de AT10 en AT15, op de website van de Bluetooth Special Interest Group. Deze tablets hebben dus in ieder geval al een Bluetooth certificaat mogen ontvangen.

Toshiba heeft afgelopen jaar al twee tablets op de markt gebracht die beschikken over vergelijkbare specificaties maar draaien op een eerdere versie van Android. De AT300 was het eerste 10.1 inch model dat draaide op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Toen Android 4.1 Jelly Bean geïntroduceerd werd, werd de AT300 vervangen voor de AT300SE. Dit model beschikte over nagenoeg dezelfde specs met alleen een nieuwe versie van Android.

Computex 2013

Op dit moment weten we niet meer over de precieze line-up en de exacte specificaties maar de verwachting is dat Toshiba de tablets in juni lanceert tijdens Computex 2013.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.