Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Uitgebreide video review Acer Aspire R7 convertible

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2013, 16:38 CategorieHardware

Begin deze maand onthulde Acer tijdens een persevenement in New York een aantal nieuwe Windows 8 producten, waaronder de Aspire R7. Deze zogenaamde convertible laptop is een uniek apparaat met een scharnier waarmee het display in verschillende standen geplaatst kan worden. Vandaag is de eerste uitgebreide review van de Aspire R7 gepubliceerd.

Acer Aspire R7

Op het eerste gezicht is de Aspire R7 een gewone laptop, maar middels een scharnier kan het apparaat in verschillende standen gezet worden. Naast een ‘tablet modus’ waarbij het geheel als tablet gebruikt kan worden is er de opvallende ‘ezel-modus’. In deze modus kan het display iets over het keyboard geschoven worden waarmee werken, volgens Acer, comfortabeler moet zijn.

Wanneer we kijken naar de specificaties wordt duidelijk dat we met een krachtige Ultrabook te maken hebben. Zo beschikt de Aspire R7 over een 15.6 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie, heb je de keuze uit een Intel Core i5 of Core i7 processor en kan het apparaat met maximaal 12GB aan werkgeheugen uitgerust worden. Verder beschikt de convertible over een harddisk van maximaal 500GB, 24GB aan SSD opslaggeheugen, twee USB 3.0 poorten, een HDMI poort, Bluetooth en natuurlijk Windows 8 software.

Video review

De collega’s van Mobiletechreview hebben al met de Aspire R7 mogen spelen en onderstaande uitgebreide video review gemaakt. In de video komen onder meer de goede bouwkwaliteit met een goed functionerend convertible design, het indrukwekkende hoge resolutie display, de krachtige prestaties en het wat apart gepositioneerde trackpad naar voren.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire R7 moet vanaf volgende maand ook in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs vanaf 999 euro. Het apparaat wordt in verschillende configuraties gelanceerd.

 • Delen:
Acer Aspire R7
Windows 8

Reacties

 1. StreetNerd
  21 mei, 2013 om 23:32

  bij acer zijn ze de kluts kwijt…

  alleen maar klagen over microsoft/surface

  en zelf faal producten lanceren.

  zelf weten ze niet dat ze slechte brand image hebben

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.