Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: ASUS Fonepad vs Google Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2013, 10:38 CategorieAndroid

ASUS heeft deze week een nieuwe tablet op de Nederlandse markt gebracht in de vorm van de Fonepad. Dit model doet qua uiterlijk en afmetingen veel denken aan de Google Nexus 7, welke ook door ASUS geproduceerd wordt. Maar, wat zijn de belangrijkste verschillen en hoe presteren de tablets wanneer ze naast elkaar gelegd worden? Pocketnow heeft beide tablets met elkaar vergeleken.

Fonepad vs Nexus 7

Hoewel beide tablets een formaat van 7 inch hebben, door ASUS geproduceerd worden en nagenoeg dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht hebben, zijn er diverse belangrijke verschillen tussen beide modellen. Zo is de Fonepad voorzien van een elegante aluminium behuizing, terwijl de Google Nexus 7 een polycarbonaat behuizing met soft-touch coating beschikt. Dit maakt de Fonepad echter wel gevoeliger voor krassen.

Puur kijkend naar de technische specificaties zijn er ook belangrijke verschillen. Beide tablets beschikken over een 7 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels maar met de Fonepad is het mogelijk onder meer de helderheid, het contrast en de kleurtemperatuur naar eigen wens aan te passen. Ook beschikken beide tablets over 1GB aan werkgeheugen maar heb je bij de Google Nexus 7 de keuze uit 16GB of 32GB, terwijl de Fonepad in een 8GB en 16GB variant komt. De Fonepad biedt echter wel de mogelijkheid dit geheugen middels een microSD kaart uit te breiden. Daarbij draait de Google Nexus 7 op een 1.2GHz Nvidia Tegra 3 processor, terwijl de Fonepad beschikt over een 1.2GHz Intel Atom Z2420 chip. De Nexus 7 moet het doen zonder camera aan de achterzijde, terwijl de Fonepad beschikt over een 3 megapixel variant.

Een ander belangrijk verschil is dat de Fonepad standaard beschikt over een 3G-module met GSM-functie. Hierdoor kun je onderweg de beschikking hebben over mobiel internet en is het mogelijk te bellen en te smsen met de tablet. De Google Nexus 7 komt ook in een 3G-variant maar deze beschikt niet over een GSM-functie. Wat betreft de software zijn de verschillen niet heel groot. De Fonepad draait op Android 4.1 Jelly Bean met een aantal apps van ASUS zelf en de Nexus 7 draait reeds op het recente Android 4.2 Jelly Bean.

Video vergelijking

Onderstaande video, gemaakt door Pocketnow, worden beide tablets naast elkaar gelegd en vergeleken op alle hierboven genoemde punten. Zonder al te veel weg te geven komt het er op het einde van de rit op neer dat de Google Nexus 7 nog steeds de beste keuze is wanneer je een tablet ook puur als tablet wilt gebruiken. Als de 3G/GSM-functie belangrijk is voor je dan is de Fonepad echter wel het overwegen waard.

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.