Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8.1 officiële naam Blue-update, gratis te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 17:01 CategorieBesturingssystemen

Er wordt al maanden gesproken over de zogenaamde Windows Blue update voor het Windows 8 besturingssysteem dat Microsoft afgelopen oktober lanceerde. Vandaag heeft Tami Reller, CMO en CFO van Microsoft’s Windows afdeling, laten weten dat Windows 8.1 de officiële naam voor de update is en dat de update gratis beschikbaar gesteld zal worden voor Windows 8-gebruikers.

Verbeteringen Windows 8.1

Als we alle geruchten, lekken en uitspraken van de afgelopen samenpakken dan moet Windows 8.1 heel wat verbeteringen en vernieuwingen brengen. Zo zou Microsoft overwegen een uitgeklede versie van de Startknop terug te brengen en moet het mogelijk worden om direct op te starten in de desktopomgeving. Daarnaast maakt Microsoft kleinere tegels in het beginscherm mogelijk, wordt Internet Explorer 11 geïntroduceerd en wordt het gehele systeem geoptimaliseerd voor kleinere Windows 8 tablets.

Wat betreft de kleinere Windows 8 tablets zijn er de afgelopen weken al wat nieuwtjes verschenen. Zo weten we inmiddels nagenoeg alles al over de nog onaangekondigde Acer Iconia W3, gaan er geruchten over een 7.5 inch Surface tablet en heeft ASUS bevestigd te werken aan kleinere en goedkopere Windows 8 tablets.

Gratis voor alle Windows 8 gebruikers

Microsoft’s Tami Reller heeft vandaag tijdens JP Morgan’s Technology, Media & Telecom Conference aangegeven dat de update de naam Windows 8.1 meekrijgt en dat deze voor het einde van dit jaar gratis te downloaden zal zijn voor gebruikers van Windows 8 of Windows RT. De update zal via het beginscherm van Windows 8 te downloaden zijn. Volgende maand wordt de eerste publieke testversie van Windows 8.1 uitgebracht tijdens de Microsoft Build conferentie.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Ronnie
  14 mei, 2013 om 18:33

  Eigenlijk een Service Pack dus.

  • Martijn Chel
   14 mei, 2013 om 19:18

   Exactly

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.