Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meerdere Windows RT tablets met Tegra 4 processor in de maak

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2013, 15:09 CategorieBesturingssystemen

In de eerste weken na de lancering van Windows 8 werd er nog veel aandacht aan het voor ARM-tablets geoptimaliseerde Windows RT besteed, maar mede door verwarring bij consumenten, kritiek van fabrikanten en matige verkoopcijfers ligt de focus nu met name op Windows 8. Toch zal Windows RT nog opbloeien, dat is althans als we chipfabrikant Nvidia mogen geloven.

Windows RT tablets met Tegra 4 chip

In een interview met Computerworld laat Rene Haas, Nvidia’s vice president, weten dat het bedrijf achter Windows RT blijft staan en dat er in de komende maanden meerdere Windows RT tablets zullen verschijnen die gebruikmaken van de nieuwe Tegra 4 processor. Deze processor werd afgelopen januari gepresenteerd en moet onder meer zesmaal betere grafische prestaties bieden dan de Tegra 3 processor die we momenteel in veel tablets terugzien. Onder meer de Microsoft Surface RT en de ASUS Vivo Tab RT draaien op deze chip.

Hoewel Windows RT tablets te maken hebben met een zeer matige start – er werden maar 200.000 tablets met Windows RT verscheept in het eerste kwartaal – ziet Haas een rooskleurige toekomst voor het besturingssysteem. Haas geeft aan dat Windows RT tablets de toekomst hebben omdat ze dun geproduceerd kunnen worden en een lange batterijduur hebben. ARM processors worden in 9 van de 10 smartphones gebruikt omdat ze energiezuinig zijn en Haas verwacht dat ARM ook de tabletmarkt zal domineren.

Meer apps

Om de verkopen van Windows RT tablets te stimuleren is het aanbod van apps in de Windows Store volgens Haas erg belangrijk. Microsoft zou hier meer aandacht aan moeten besteden maar het is nog niet te laat, aldus Haas. Op dit moment zijn er ongeveer 65.000 applicaties te vinden in de Windows Store en Microsoft verwacht dat er de komende maanden veel interessante en populaire applicaties aan toegevoegd zullen worden.

Verwarring

Over de verwarring die bij consumenten ontstaan is over het verschil tussen Windows RT en Windows 8 is Haas duidelijk. Hij verwacht dat gebruikers van Windows tablets in de nabije toekomst niet meer (hoeven te) weten of ze een tablet met een ARM-processor of een x86-processor hebben. Het enige dat ze weten is dat ze Windows in de moderne touch-interface gebruiken. Wanneer en hoe dit gaat gebeuren is echter nog de vraag.

Meer steun voor Windows RT

Niet alleen Nvidia gelooft nog in Windows RT. Eerder liet Chipfabrikant Qualcomm weten dat het tijdperk van Windows RT nog lang niet voorbij is en gaf fabrikant Dell aan met nieuwe Windows RT tablets te komen. Ook gaan er geruchten dat HTC werkt aan twee Windows RT tablets die na de zomer moeten verschijnen.

  • Delen:

Reacties

  1. StreetNerd
    12 mei, 2013 om 12:39

    Ik ben pro windows (phone) 8, maar Microsoft moet echt stoppen met RT… het brengt alleen maar verwarring voor de consumenten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.