Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yarvik lanceert 7 inch TAB07-210 Xenta budgettablet

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 10:49 CategorieAndroid

Het Nederlandse Yarvik is al weken druk bezig met een vernieuwing van het assortiment. Zo werd er een tablet met 3G en GPS gelanceerd, bracht het bedrijf een tablet met retina display op de markt en werd er zelfs een 13.3 inch model geïntroduceerd. Ook aan de kleinere budgetten wordt gedacht met de introductie van de goedkope TAB07-210 Xenta tablet.

Yarvik TAB07-210

De Yarvik TAB07-210 is een 7 inch tablet die we kijkend naar de prijs en specificaties in de budgetcategorie mogen plaatsen. Zo is de tablet voorzien van een standaard LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1GHz dualcore ARM Cortex A5 processor, een Mali 400 grafische processor en 512MB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 4GB maar kan wel met maximaal 32GB uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Verder is de tablet voorzien van een camera aan de voorzijde, een miniHDMI uitgang voor koppeling met een display, een USB 2.0-poort met host en slave functie, een 2.000mAh batterij en een koptelefoon aansluiting. Wat betreft de software draait de TAB07-210 op Android 4.1.1 Jelly Bean met de zogenaamde Google stempel. Hierdoor heb je toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties. Yarvik levert zelf ook wat apps mee, waaronder Mobisoft OfficeSuite Viewer en ES File Explorer.

Prijs en beschikbaarheid

De Yarvik TAB07-210 (7c) Xenta tablet moet vanaf juni in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 99,99 euro. Mocht je net wat betere specificaties zoeken maar wel voor 7 inch willen gaan, dan is de eind vorig jaar gelanceerde Yarvik TAB07-200 een goede optie. Voor een paar euro meer krijg je meer opslaggeheugen, meer werkgeheugen, een grotere batterij en een beter display.

  • Delen:
Yarvik TAB07-210 (7c) Xenta
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. tabfreak
    23 mei, 2013 om 17:12

    Waarom toch altijd zo’n slechte processor ( A5)? Waarschijnlijk een ATM of action chip. Ze kunnen beter de rk3066 nemen! En waarom zo weinig werkgeheugen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.