Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

33 procent van de Android smartphones en tablets draait op Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 17:27 CategorieAndroid

Elke maand maakt Google bekend wat de verdeling is van de verschillende versies van het Android besturingssysteem door te kijken naar de apparaten die verbinding maken met de Google Play Store. Uit de nieuwe cijfers kunnen we halen dat Jelly Bean momenteel op 33 procent van de apparaten staat.

33 procent van de Android smartphones en tablets draait momenteel op Android 4.1 Jelly Bean of Android 4.2 Jelly Bean, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Google. Vorige maand lag dit percentage nog op 28.4 procent. Het aandeel van het inmiddels verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich is in een maand tijd gezakt van 27.5 procent naar 25.6 procent. Echter is Android 2.3 Gingerbread nog steeds de meest gebruikte versie met een aandeel van 37 procent. Deze versie is met name te vinden op goedkope smartphones.

Android-verdeling-mei

De verwachting was dat vorige maand Android 4.3 Jelly Bean gepresenteerd zou worden door Google maar de internetgigant lijkt deze versie komende zomer pas uit te rollen. De nieuwe versie van Jelly Bean brengt waarschijnlijk een aantal kleine verbeteringen met zich mee, waaronder een vernieuwde camera applicatie en ondersteuning voor Bluetooth Smart.

Via: TNW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.