Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

375.000 voor de iPad geoptimaliseerde apps in de App Store

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2013, 19:37 CategorieApple

Tijdens de Keynote-presentatie op WWDC 2013 heeft Apple’s CEO Tim Cook diverse interessante aankondigingen gedaan maar ook wat informatie bekendgemaakt over de stand van zaken wat betreft apps. Zo zijn er inmiddels 900.000 apps in de App Store te vinden waarvan er 375.000 voor de iPad geoptimaliseerd zijn.

Eerdere cijfers

Apple heeft inmiddels een indrukwekkend grote applicatie bibliotheek op weten te bouwen met behulp van ontwikkelaars. Ter vergelijking: in september vorig jaar was dit nog 700.000 applicaties waarvan 250.000 geoptimaliseerd voor de iPad.

50 miljard mijlpaal

Ook over de omzet en het totaal aantal gedownloade Apps maakte Apple’s CEO Tim Cook wat cijfers bekend. Zo zijn er inmiddels 50 miljard applicaties uit de App Store gedownload, wat overigens al eerder bekendgemaakt werd.

Inkomsten apps

Daarnaast benadrukte Cook dat Apple veel omzet uit app-downloads haalt en hierdoor ook veel inkomsten doorspeelt aan ontwikkelaars. In totaal is er tot op heden 10 miljard dollar aan ontwikkelaars van applicaties uitbetaald, waarvan 5 miljard in het afgelopen jaar. Apple is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor 74 procent van de totale inkomsten uit applicaties voor mobiele platformen. Android zou hier, volgens Apple, maar 20 procent behalen.

  • Delen:

Reacties

  1. Niek van Vliet
    31 augustus, 2019 om 16:20

    Mijn tablet is helemaal vast gelopen, kan iemand mij helpen ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.