Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Acer, ASUS, Dell en Lenovo werken aan 8-inch Android tablets’

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 18:09 CategorieAndroid

Sinds eind vorig jaar zien we steeds meer tablets met een formaat van 7-inch op de markt verschijnen, maar mogelijk is 8-inch de nieuwe ‘sweetspot’. Volgens nieuwe geruchten werken Acer, ASUS, Dell en Lenovo aan Android tablets met een formaat van 8-inch.

Verschuiving van 7-inch naar 8-inch

Wanneer we het over kleine tablets hebben dan hebben we het vaak over 7-inch modellen, waaronder de populaire Google Nexus 7, de ASUS FonePad en de Samsung Galaxy Tab 3. 8-inch modellen zien we nog maar weinig. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk de iPad mini, maar onlangs lanceerde Acer ook haar eerste 7.9-inch tablet in de vorm van de Iconia A1 en natuurlijk heeft Samsung begin dit jaar de Galaxy Note 8.0 gelanceerd.

Onderzoeksbureau NPD DisplaySearch heeft veel bronnen bij toeleveranciers van de grotere fabrikanten en op basis daarvan publiceerde het bureau deze week een artikel met verwachtingen. De analisten van het bureau verwachten dat er in het derde kwartaal van dit jaar meer 8-inch tablets zullen verschijnen. Onder meer ASUS, Dell, Acer en Lenovo zouden aan Android tablets met dit formaat werken. IFA 2013, de grote elektronicabeurs die elk jaar in september plaatsvindt in Berlijn, lijkt dan ook het podium voor de presentatie van deze tablets te worden.

DisplaySearch verwacht dat alle 8-inch tablets uitgerust worden met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en dat de 8-inch tablets dit jaar 5 tot 10 procent van het aantal verkochte tablets voor hun rekening moeten nemen.

Tablets vergelijken

In onze tablet database kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer de grootte en de resolutie. Wat is het ideale formaat voor een tablet volgens jou? 7-inch, 8-inch of groter?

Via: CNET

 • Delen:

Reacties

 1. TabletMan
  21 juni, 2013 om 9:53

  Terecht, 8″ is voor mij persoonlijk ook de sweetspot (7″ net te klein en +10″ te groot/zwaar).

  Ook gebruik ik mijn Note 8.0 veel meer in portrait-mode als verwacht, dus die fysieke Home en andere knoppen werken daar ook erg goed bij.

  De schermresolutie is niet ultra hoog inderdaad, maar voor 8″ ook nog wel “doenbaar”.

 2. LeuNam
  21 juni, 2013 om 10:12

  7 inch is het net niet, 8 inch maakt het wat breder waardoor het moeilijker of niet in je broek/jaszak past maar dat komt ten goede bij het hedendaags gebruik. In het verleden heb ik de Samsung Galaxy Tab 7.7 gebruikt en dat formaat vond ik ideaal. Liever 0,3 inch erbij dan 0,7 inch eraf voor mij.

  10″ dan heb ik liever een laptop/ultrabook o.i.d.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.