Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1-710 officieel gelanceerd, te koop vanaf 129 euro

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2013, 16:59 CategorieAndroid

We wisten al dat de tablet er aan zat te komen maar tijdens een Nederlandse perspresentatie in Amsterdam heeft Acer vandaag de Iconia B1-710 officieel gelanceerd. Deze nieuwe tablet is de opvolger van de begin dit jaar gelanceerde Iconia B1-A71 (review) en beschikt onder meer over meer werkgeheugen en een vernieuwd design.

Acer Iconia B1-710

Kijkend naar de specificaties lijkt de Acer Iconia B1-710 erg veel op zijn voorganger. Acer heeft dan ook alleen het werkgeheugen verhoogd van 512MB naar 1GB. Daarnaast komt er een 3G-versie waarin de dualcore processor vervangen zal zijn voor een quadcore variant. Qua overige specificaties is de tablet gelijk gebleven. Zo krijg je nog steeds een 7-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een microUSB poort en een microSD kaartlezer.

Acer-Iconia-B1-710-2

Ook heeft Acer het design flink onder handen genomen en de reden hiervoor is dat de fabrikant het uiterlijk van de verschillende tablets grotendeels gelijk wil trekken. Waar de Iconia B1-A71 nog een blauwe lijst met een blauwe hoek had is de Iconia B1-710 voorzien van een compleet zwarte voorzijde en een witte achterzijde. Wat betreft de software is de nieuwe variant ook een stapje verder want de tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia B1-710 moet deze maand nog in Nederland verschijnen voor een prijs van 149 euro (16GB). De 8GB versie welke een prijs van 129 euro heeft komt waarschijnlijk niet naar Nederland. De 3G-versie, welke gaat onder de naam Iconia B1-711, komt volgende maand naar Nederland en krijgt een adviesprijs van 179 euro.

Momenteel is de tablet reeds te bestellen bij onder meer Bobshop en Scheer & Foppen. Deze winkels hanteren een prijs van 129 euro voor de 16GB-variant.

  • Delen:
Acer Iconia B1-710
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.