Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia W3-810 nu uit voorraad te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2013, 12:08 CategorieHardware

Acer is de eerste fabrikant die een Windows 8 tablet met een formaat kleiner dan 10.1-inch op de markt brengt. De Acer Iconia W3-810 beschikt namelijk over een display van 8.1-inch. De tablet kun je inmiddels uit voorraad in Nederland kopen voor een prijs van 329 euro.

Acer Iconia W3-810

De Iconia W3 beschikt over een display van 8.1-inch en door dit kleine formaat zou je wellicht verwachten dat de tablet draait op Windows RT. Acer heeft echter gekozen voor de volledige versie van Windows 8, met volledige toegang tot de desktopinterface. In tegenstelling tot andere Windows 8 tablets wordt de Iconia W3 geleverd met een gratis versie van Office 2013. Microsoft heeft namelijk besloten het softwarepakket gratis beschikbaar te stellen op alle tablets met een formaat kleiner dan 10.1-inch.

Acer-Iconia-W3-dock

Wat betreft de overige specificaties is de Acer Iconia W3-810 geen bijzonder tablet, maar dat zien we ook terug in de prijs. Zo is de tablet voorzien van een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Intel Atom Z2760-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, HDMI- en usb-poorten en twee camera’s. De tablet wordt zonder toetsenbord geleverd maar kan wel voorzien worden een optioneel toetsenbord dock.

Uit voorraad kopen

De Acer Iconia W3-810 kan inmiddels uit voorraad gekocht worden in Nederland, bij onder meer Tabletcenter, Dixons en Mycom. Momenteel is de 32GB-versie bij deze winkels op voorraad voor een prijs van 329 euro. De 64GB-variant kun je bij Tabletcenter kopen voor een prijs van 379 euro. Hij toetsenbord dock is bij deze winels los te koop voor een prijs van 69,99 euro.

 • Delen:
Acer Iconia W3 (W3-810)
Windows 8

Reacties

 1. TabletMan
  27 juni, 2013 om 15:21

  Mja, vrij goede specs voor een heel aantrekkelijke prijs… MAAR, in alle eerlijkheid, het interesseert me gewoon niet meer! En ik denk dat ik niet de enige ben?

  Windows 8 is wat mij betreft een dikke flop (misschien op touchscreen device wat beter als met keyboard+muis, maar toch) en ook deze “oude” Atom processor is eigenlijk een net-niet verhaal (zeker qua GPU).

  Ik was voor de release heel erg geïnteresseerd in bvb. de Acer W510, maar nu…

  Misschien volgend jaar met de nieuwe generatie CPU’s en Windows 8.x (of Blue)? Voorlopig dus een Note 8.0 met Android en erg tevreden van. Current gen Win8 devices, just don’t give a xxxx anymore ;-)

 2. Folkert
  03 juli, 2013 om 10:01

  Waarom zit er geen GPS in??

  Absolute must tegenwoordig, zonder gps maakt het ding
  geen kans op succes.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.