Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia W3: Eerste ervaringen met de eerste kleine Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2013, 12:12 CategorieHardware

We hebben het de afgelopen weken al menigmaal gehad over de eerste ‘kleine’ Windows 8 tablet; de Acer Iconia W3. Hoewel we alle foto’s, specificaties en zelfs alle prijzen al weten hebben we de tablet nog niet uitgebreid in een video voorbij zien komen. Deze week is echter in Duitsland de eerste unboxing-video van de tablet gepubliceerd.

De collega’s van het Duitse TabTech hebben reeds een Iconia W3 in handen gekregen en onderstaande video gepubliceerd. In de video krijgen we, met wat vooruit spoelen, een goede eerste indruk van onder meer het design en de aansluitingen van de tablet. Het apparaat is met een gewicht van 540 gram iets zwaarder dan de gemiddelde 8-inch tablet, en is met een profiel van 11.4 millimeter ook wat dikker. Uit de eerste ervaringen met de tablet kunnen we halen dat de kwaliteit van het display wat tegenvalt door een zichtbaar raster, dat de prestaties redelijk goed zijn en dat je na het updaten van het systeem maar 10GB aan ruimte voor je apps, media en documenten overhoudt.

Wat betreft de specificaties is de Iconia W3 uitgerust met onder meer een 8.1-inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dualcore Intel Atom-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, een microUSB-poort en een microHDMI-poort. de tablet wordt uitgerust met Windows 8 software en daarbij krijg je een gratis versie van Office 2013.

De Acer Iconia W3 moet vanaf eind deze maand ook in Nederland te koop zijn voor een prijs van 329 euro voor de 32GB versie en 379 euro voor de 64GB variant.

  • Delen:
Acer Iconia W3 (W3-810)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.