Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer kondigt Liquid S1 Android phablet met 5.7-inch display aan

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 9:23 CategorieAndroid

Naast de Iconia W3 tablet officieel gepresenteerd te hebben heeft Acer vandaag tijdens Computex 2013 ook een nieuwe phablet aangekondigd. De Acer Liquid S1 heeft een display van 5.7-inch en valt hiermee net tussen een smartphone en een tablet in.

Acer Liquid S1

De Acer Liquid S1 is een middenklasse toestel dat aangedreven wordt door een quadcore processor van het Chinese Mediatek. Deze processor beschikt over een kloksnelheid van 1.5GHz. Verder is de phablet voorzien van een standaard LCD display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. Unieke feature is de mogelijkheid voor twee simkaarten.

Acer heeft de Liquid S1 voorzien van een 2400mAh batterij die ervoor moet zorgen dat het toestel een volle dag meegaat, Bluetooth 4.0, wifi, GPS, 3G, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Acer heeft zelf wat eigen elementen aan Android 4.2 Jelly Bean toegevoegd, waaronder de zogenaamde ‘Floating UI’ waarmee applicaties in een klein venster gebruikt kunnen worden wat multitasken eenvoudiger moet maken. Het toestel heeft een afmeting van 163 x 83 x 9,5 millimeter en weegt 195 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De phablet moet ergens in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen en krijgt in Nederland een adviesprijs van 329 euro.

  • Delen:
Acer Liquid S1 Duo
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.