Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer’s kleine Windows 8 tablet is officieel

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 9:08 CategorieHardware

Het was geen grote verrassing meer aangezien alles al gelekt en getoond was maar Acer heeft vandaag tijdens Computex 2013 de Acer Iconia W3 officieel gepresenteerd. Dit is op het moment van schrijven de enige ‘kleine’ Windows 8 tablet ter wereld met een formaat van 8.1-inch.

Acer Iconia W3

Acer gaat naar eigen zeggen met de Iconia W3-810 voor een apparaat dat eenvoudig met één hand te gebruiken is. Met zijn 8.1-inch display, een dikte van 11.35 millimeter en een gewicht van 540 gram is het dan ook een aardig compacte tablet. Het apparaat beschikt over een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Arom Z2760 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz en 2GB aan werkgeheugen.

Acer-Iconia-W3-dock

Ook is de Iconia W3 uitgerust met wifi, Bluetooth, een microUSB poort, een microSD kaartlezer, een microHDMI uitgang en een batterijduur van ongeveer 8 uur. De tablet draait op Windows 8 software met als unieke feature dat Microsoft Office 2013 Home & Student gratis meegeleverd wordt. Normaal gesproken wordt Office 2013 alleen gratis meegeleverd op tablets die draaien op Windows RT. Ook aan diegenen die productief willen werken is gedacht. Zo kan de tablet uitgerust worden met een toetsenbord dock dat middels Bluetooth met de tablet gekoppeld wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia W3 moet deze maand nog te koop zijn in Nederland en komt in twee varianten. De 32GB versie wordt verkocht voor 329 euro, terwijl de 64GB variant 379 euro gaat kosten. Het Bluetooth toetsenbord krijgt een prijs van 69 euro.

  • Delen:
Acer Iconia W3 (W3-810)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.