Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeelding nieuwe Nexus 7 met Snapdragon 600-chip duikt op

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2013, 15:58 CategorieAndroid

Langzaam maar zeker komen we meer te weten over de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Google Nexus 7 tablet. Het is inmiddels zo goed als zeker dat de 7-inch tablet wederom door ASUS geproduceerd wordt en beschikt over een quadcore-processor van Qualcomm.

ASUS K009 tablet

Eerder deze week dook de ASUS K009 (ME571) tablet op bij de Amerikaanse FCC. Uit de documenten van de keuringsinstantie konden we halen dat de tablet onder meer beschikt over een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, GPS, NFC, Bluetooth, WiFi ondersteuning en 3G/4G-functionaliteit. Aangezien ASUS geen 7-inch tablet met deze specificaties heeft aangekondigd en in de documenten ook de ‘Nexus’ naam voorkomt is de kans groot dat het hier om de nieuwe Nexus 7 gaat.

Eerste afbeelding Nexus 7?

Nexus-7-nieuw-kleinVandaag is bij de Bluetooth Special Interest Group ook een afbeelding van de K009 tablet opgedoken, al is deze te klein en onduidelijk om er iets zinnigs over te zeggen. Wel heeft de organisatie er onderstaande omschrijving bijgezet die wat meer duidelijk maakt. Zo zou de tablet niet uitgerust zijn met de Snapdragon S4 Pro-processor van vorig jaar maar met een nieuwe generatie Snapdragon 600-processor.

This tablet features a 7” LED-backlit capacitive multitouch screen for easy carrying and fantastic multi-media experience everywhere. It is enpowered by Qualcomm® Snapdragon™ 600 Quad-core CPU with the highest performance. Wireless networking ensures simple connection to the Internet without wires.

Lancering in juli voor 229 dollar

Als we de laatste geruchten mogen geloven dan wordt de nieuwe Google Nexus 7 volgende maand gelanceerd, uitgerust met Android 4.3 Jelly Bean. De prijs van de tablet zou op 229 dollar liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.