Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 4.3 Jelly Bean verschijnt volgende maand’

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2013, 11:38 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over een nieuwe versie van het Android besturingssysteem maar tot op heden houdt Google de lippen stijf op elkaar. De verwachting was dat de internetgigant Android 4.3 Jelly Bean tijdens Google I/O zou onthullen maar ook daar bleef het stil. Toch is de kans groot dat er op korte termijn nog een update verschijnt, mogelijk zelfs volgende maand al.

Android 4.3 Jelly Bean

Volgens bronnen van Sammobile wordt Android 4.3 Jelly Bean volgende maand door Google uitgerold naar de eerste toestellen. De website baseert zich op insiders die meer zeggen te weten over de updates die de Samsung Galaxy S4 Google Play Edition zal ontvangen. Wat Android 4.3 Jelly Bean exact zal brengen is nog niet duidelijk maar de verwachting is dat het om een relatief kleine update gaat waarmee onder meer Bluetooth Smart ondersteuning toegevoegd wordt.

Android 5.0 Key Lime Pie

Er gaan overigens ook al geruchten over een grote update voor Android. Deze gaat, zoals al eerder besproken, onder de naam Android 5.0 Key Lime Pie en brengt waarschijnlijk grotere vernieuwingen en verbeteringen. Volgens bronnen van The Wall Street Journal lanceert Google deze versie komende herfst en wordt dit de eerste versie van Android waarmee de compatibiliteit met een groter aanbod aan producten gegarandeerd wordt. Zo moet Android 5.0 Key Lime Pie optimaal draaien op zowel goedkope en minimaal uitgeruste als dure en krachtige smartphones, en zou de software kunnen draaien op laptops en huishoudelijke apparaten.

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  28 juni, 2013 om 13:41

  zou wel vet gaf zijn als deze nieuwste versie 5.0 met minder hardware prestaties genoegen neemt en dus mooi stabiel en snel draait…dat maakt dat de tablets die nu QUID-cores hebben zullen “vliegen” op Android 5.0 qua prestaties….heel fijn. Ook als deze versie op laptops ge-installeerd kan worden….dat bied mogelijkheden op oude(re) laptops om die een her-nieuwd leven in te blazen. MAAR…ook Windows 8 schijnt met minder snelle hardware genoegen te nemen en toch prima te draaien. Win 7 was daar-en-tegen niet zo lekker !!!
  Ik draai nog op XP zelfs…draait prima, snel, stabiel….maar Win 8 of Android 5.0 is dus een leuke optie om eens aan te denken….toch ??
  Of vergis ik mij en lees ik het artikel verkeerd ???

  • Martijn Chel
   28 juni, 2013 om 14:03

   Dat lees je helemaal goed :)

 2. Susan
  28 juni, 2013 om 20:30

  Ik ben enorm benieuwd naar 5.0, zeker voor de genoemde mogelijkheid dat je het als OS voor je laptop in kunt zetten. Heb eerder dit jaar Windows verruild voor Ubuntu (wat een verademing). Desondanks ben ik wel erg benieuwd naar Android op mijn laptop, omdat ik natuurlijk al aardig wat uren ermee doorbreng dankzij mijn smartphone. Can’t wait!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.