Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 5.0 Key Lime Pie verschijnt in oktober’

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2013, 11:18 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over de opvolger van Android 4.2 Jelly Bean en hoewel de verwachting was dat Google tijdens Google I/O een nieuwe versie zou presenteren bleef het opvallend stil. Deze week zijn er nieuwe geruchten opgedoken waarin gesproken wordt over de komst van Android 5.0 Key Lime Pie.

Volgens het Chinese VR-Zone komt Google in oktober met Android 5.0 Key Lime Pie, een grote update voor het Android besturingssysteem. Over de verbeteringen die Key Lime Pie met zich mee zal brengen wordt echter niet gesproken. Wel zou de nieuwe versie diverse optimalisaties bevatten voor telefoons en tablets die met mindere specificaties uitgerust zijn. Zo moet het besturingssysteem ook op apparaten met maar 512MB aan werkgeheugen soepel kunnen draaien.

Opvallend is dat er niet gesproken wordt over Android 4.3 Jelly Bean, de kleine update die op korte termijn uitgerold zou moeten worden. Er zijn al diverse aanwijzingen opgedoken voor de komst van Android 4.3 en vorige maand werd zelfs al een smartphone gespot die op deze versie draait. Mogelijk lanceert Google Android 4.3 Jelly Bean op korte termijn, in combinatie met een nieuwe Nexus 7 tablet. Dit zou een relatief kleine update zijn om fabrikanten de tijd te geven hun apparaten te voorzien van Jelly Bean software alvorens met Key Lime Pie te komen.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  14 juni, 2013 om 13:39

  ” Wel zou de nieuwe versie diverse optimalisaties bevatten voor telefoons en tablets die met mindere specificaties uitgerust zijn. Zo moet het besturingssysteem ook op apparaten met maar 512MB aan werkgeheugen soepel kunnen draaien”

  Kan ik dat dan ook draaien op mijn aloude HTC Desire ?

  • Martijn Chel
   14 juni, 2013 om 15:14

   Wellicht middels een Custom ROM. Een update vanuit HTC hoef je niet te verwachten. Maar, het zijn allemaal nog geruchten.

 2. Jan Bos
  14 juni, 2013 om 16:57

  Ik wacht rustig af. ;-)

 3. tom
  06 september, 2013 om 11:08

  Ik dacht dat ze android 4.4 veranderd hadden in android kitkat?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.