Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple introduceert nieuwe prijsniveaus in App Store

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2013, 12:58 CategorieApple

Wanneer je wel eens betaalde apps uit de App Store van Apple downloadt dan zie je vaak dezelfde prijzen van 0,89, 1,79 of 2,69 euro terug. Sinds kort biedt Apple echter ook nieuwe prijsniveaus aan waarbij ontwikkelaars kunnen kiezen uit onder meer 0,99 euro en 4,99 euro.

Nieuwe prijsniveaus App Store

De prijzen van apps die reeds in de App Store staan blijven grotendeels ongewijzigd, het gaat dan ook niet om een prijsverhoging. Apple biedt puur ontwikkelaars een aantal extra opties voor een optimale prijsstelling. Zo kan nu gekozen worden voor 0,99, 1,99, 2,99, 3,99 en 4,99 euro voor een betaalde applicatie. Het bedrag wordt door de ontwikkelaars van apps bepaald maar voorlopig maken nog maar weinig apps gebruik van de nieuwe prijsstellingen.

Met deze nieuwe prijsniveaus kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen dezelfde letterlijk omgezette bedragen aan te houden in de VS en Europa. Met de ‘oude’ prijsniveaus, welke overigens nog steeds door ontwikkelaars gebruikt kunnen worden, kan rekening gehouden worden met het valutaverschil tussen dollar en euro.

Prijsverhoging in oktober

Afgelopen oktober veranderde Apple voor het laatst iets aan de prijzen in de App Store. Toen werden alle standaardprijzen met gemiddeld 12.5 procent verhoogd door de BTW verhoging en de steeds slechtere wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar.

Via: 9to5mac

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.