Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS komt in augustus met 8-inch Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2013, 9:55 CategorieHardware

Op het gebied van Windows 8 staat er de komende tijd een hoop te gebeuren. Niet alleen introduceert Microsoft binnenkort de langverwachte Windows 8.1-update, ook moeten er verschillende ‘kleine’ Windows 8 tablets op de markt verschijnen. Ook ASUS heeft inmiddels aangegeven komende zomer nog een tablet met een formaat van 8-inch te introduceren.

Acer Iconia W3

Tijdens Computex 2013 afgelopen week werd ’s werelds eerste kleine Windows 8 tablet gepresenteerd in de vorm van de Acer Iconia W3. Dit model beschikt over een 8.1-inch display en moet ergens in de komende weken in Nederland verschijnen voor een prijs vanaf 329 euro. Ook toonde het Taiwanese Inventec de eerste 7-inch tablets voor Windows 8 welke dienen als basis voor tablets van andere fabrikanten.

ASUS

Tegenover het Duitse MobileGeeks gaf ASUS CEO Jerry Shen afgelopen week aan dat het Taiwanese bedrijf ook met een kleine Windows 8 tablet zal komen. Het model krijgt een formaat van 8-inch en zal in augustus geïntroduceerd worden. Wat betreft de prijs moeten we denken aan een bedrag tussen de 300 en 400 euro, mede door het feit dat er volgens Shen minimaal 40GB aan opslaggeheugen beschikbaar moet zijn op een dergelijke tablet.

Gratis Office 2013

Net als de Acer Iconia W3 zal ook de 8-inch tablet van ASUS uitgerust worden met een gratis versie van Microsoft’s Office 2013 softwarepakket. Microsoft maakte namelijk tijdens Computex 2013 bekend dat alle Windows 8 tablets met een formaat dat kleiner dan 10-inch is Office gratis meegeleverd krijgen.

 • Delen:

Reacties

 1. StreetNerd
  10 juni, 2013 om 13:21

  welk cpu zit erin?

  • Martijn Chel
   10 juni, 2013 om 13:40

   Geen idee nog.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.