Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert 10.1-inch MeMO Pad FHD 10 tablet met Intel processor

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 11:13 CategorieAndroid

Net als dat ASUS vandaag de MeMO Pad HD 7 aankondigde als opvolger voor de begin dit jaar gelanceerde MeMO Pad 7 heeft de Taiwanese fabrikant de MeMO Pad FHD 10 aangekondigd als opvolger voor de begin dit jaar gelanceerde MeMO Pad 10 Smart.

ASUS MeMO Pad FHD 10

De MeMO Pad FHD 10 is op veel punten aangepast ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft ASUS nu gekozen voor een 10.1-inch display met een hogere resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, vergelijkbaar met de resolutie van de Transformer Pad Infinity. Daarnaast beschikt de tablet niet over een ARM-processor maar over een Intel Atom Z2560 dualcore processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

ASUS-MeMO-Pad-FHD-10-2

Verder is de ASUS MeMO Pad FHD 10 voorzien van 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat nog verder uitgebreid kan worden middels een microSD geheugenkaart, een PowerVRSGX544MP2 grafische processor, een 25Wh accu die voor 10 uur aan speel- of werkplezier moet zorgen, ondersteuning voor wifi via de a/b/g/n-standaarden en Bluetooth communicatie. Wat betreft de aansluitingen is de tablet uitgerust met een microUSB-poort en een HDMI-poort. Aan de achterzijde bevindt zich een 5.0 megapixel camera en aan de voorzijde een 1.2 megapixel webcam. De tablet heeft een gewicht van 580 gram en is 9.5 millimeter dun.

ASUS heeft de tablet voorzien van het recente Android 4.2 Jelly Bean met een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties en een aantal toevoegingen aan de standaard Android interface.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS MeMO Pad FHD 10.

Prijs en beschikbaarheid

De MeMO Pad FHD 10 moet komende zomer in Nederland verschijnen in een roze, een witte en een grijze variant. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad FHD 10 (ME302C)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.