Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert de FonePad Note: 6-inch Android phablet met Intel chip

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 11:28 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag tijdens Computex 2013 een groot aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder de MeMO Pad FHD 10 en een nieuwe Transformer Pad Infinity. Aan het assortiment wordt ook een 6-inch phablet toegevoegd met de naam FonePad Note.

ASUS FonePad Note

De naam is wellicht het meest opvallende van dit apparaat. Een aantal weken terug lanceerde ASUS namelijk de 7-inch FonePad die ook beschikt over GSM-functies. Het Note-gedeelte heeft ASUS geleend van Samsung en hiermee wordt aangeduid dat het toestel over een stylus beschikt waarmee notities gemaakt kunnen worden. Dat is echter niet het enige bijzondere aan de FonePad Note.

Het toestel is met zijn 6-inch display een kruising tussen een tablet en een smartphone, en wordt daarom ook wel een phablet genoemd. Het display is voorzien van een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en maakt gebruik van de Super IPS+ techniek voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken. De FonePad Note beschikt verder over een Intel Atom Z2560 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een PowerVR SGX544 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde.

ASUS-FonePad-Note-2

Niet alleen kan de FonePad Note als tablet gebruikt worden, ook zitten er alle functies op die je van een smartphone verwacht. Zo is er ondersteuning voor bellen en sms’en, en kun je mobiel internetten via 3G. Daarnaast is het toestel voorzien van wifi, Bluetooth, GPS, een microUSB poort, stereo luidsprekers die naar voren wijzen en een stylus die in de behuizing weggestopt kan worden. De phablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal toevoegingen van ASUS zelf.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS FonePad Note moet komende zomer op de markt verschijnen. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:
ASUS FonePad Note 6
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Take A Money
  03 juni, 2013 om 11:47

  Dit gaat hem worden

  • tidde
   03 juni, 2013 om 11:54

   ergug gaaf zeg ai ik wil hem

 2. tidde
  02 augustus, 2013 om 13:42

  Wellicht een idee voor Tabletsmagazine een apart topic te maken van dit soort toestellen, het is namelijk net geen tablet en zeker geen laptop o.i.d. zie het als een apart device. er zullen er velen volgen

  • Martijn Chel
   02 augustus, 2013 om 13:45

   Wat bedoel je met topic? Ze worden al geplaatst onder ons ‘phablet’ onderwerp dus ze hebben al een apart gedeelte.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.