Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS toont MeMO Pad FHD 10 LTE met Snapdragon S4 Pro-chip

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 11:00 CategorieHardware

Afgelopen maandag introduceerde ASUS een vijftal nieuwe tablets, waaronder de nieuwe MeMO Pad FHD 10. Dit 10.1-inch model beschikt over een Full HD display en draait op een Intel Atom-processor. Later dit jaar komt er ook een 4G/LTE-variant uit met Snapdragon S4 Pro-processor.

Tijdens een persevenement van chipfabrikant Qualcomm toonde ASUS CEO Jerry Shen een naar wat leek op een nieuwe tablet met een formaat van 10.1-inch. Uit navraag van Engadget bleek echter dat het om een 4G/LTE-versie van de MeMO Pad FHD 10 gaat, een versie die we eerder al bij de Amerikaanse FCC voorbij zagen komen. Om deze functionaliteit voor sneller mobiel internet te integreren heeft ASUS ervoor gekozen een quadcore Snapdragon S4 Pro-processor met Adreno 320 gpu van chipfabrikant Qualcomm te gebruiken.

De nieuwe 4G tablet beschikt afgezien van de processor over dezelfde features en specificaties als het model met een Intel-processor. Zo is het 10.1-inch display voorzien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, is er 2GB aan werkgeheugen, zijn er twee camera’s aan boord en beschikt de tablet over zowel een USB- als een HDMI-poort. De 4G-versie wordt echter pas in het derde kwartaal van dit jaar officieel gelanceerd.

Over de prijs van de 4G-versie is nog niks bekend maar de wifi-only versie van de ASUS MeMO Pad FHD 10 ligt waarschijnlijk vanaf augustus in de winkel voor een prijs van 329 euro.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad FHD 10 (ME302C)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.