Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Book (T300) krijgt Intel Haswell-upgrade

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 10:36 CategorieHardware

Als je op zoek bent naar een Windows 8 hybride met krachtige prestaties dan is de ASUS Transformer Book (review) geen verkeerde keuze. Toch loont het wellicht om nog even geduld te hebben want ASUS komt namelijk met een nieuwe versie die beschikt over Intel’s nieuwe Haswell-processor.

ASUS Transformer Book met Haswell-processor

De Transformer Book TX300 beschikt momenteel over een derde generatie Intel core i5 of Core i7 processor maar aangezien Intel begin deze maand de vierde generatie reeds aangekondigd heeft brengt ASUS een vernieuwde versie uit. Tijdens Computex 2013 heeft de fabrikant een nieuwe versie getoond die uitgerust is met de onlangs aangekondigde vierde generatie Intel Core Haswell processor. Deze processor moet zorgen voor betere prestaties en een langere batterijduur.

De processor is echter niet het enige dat ASUS aangepast heeft. De huidige Transformer Book (TX300) beschikt over een aluminium behuizing maar het nieuwe model moet het doen met een compleet plastic behuizing. Daarbij is het toetsenbord iets lichter en is het apparaat uitgerust met een nieuw display. Kopers hebbende keuze uit een Core i3, Core i5 of Core i7- processor met 4GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

MobileGeeks was tijdens Computex 2013 aanwezig en maakte onderstaande hands-on video van de ASUS Transformer Book (T300) met Haswell-chip.

Wanneer de nieuwe versie van de Transformer Book naar Nederland komt en welk prijskaartje er aanhangt is nog niet bekend.

Ook Dell brengt Haswell-upgrade

ASUS is niet de enige fabrikant die bestaande laptops en Ultrabooks van een processor-upgrade voorziet. Ook Dell kondigde eerder deze week aan een nieuwe versie van de XPS 12 convertible te lanceren die uitgerust is met Intel’s Haswell-processor.

 • Delen:
ASUS Transformer Book
Windows 8

Reacties

 1. indofk
  06 juni, 2013 om 12:56

  Op de proccesor na vindt ik het een achertuitgang t.o.v de TX300

  Neem aan dat het prijskaartje daar ook na zal zijn , ben benieuwd

  • Nick
   06 juni, 2013 om 22:09

   Ik moet me hierbij aansluiten en zeggen dat ik de switch van aluminium naar plastic niet echt geweldig vind. Bovendien ziet het er niet zo mooi uit als de TX300.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.