Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Book Trio: tablet, laptop en desktop in één

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 11:48 CategorieAndroid

ASUS heeft eind vorig jaar de Transformer Book gelanceerd als ideaal werkpaard voor diegenen die productief willen zijn én de beschikking willen hebben over zowel een laptop als een tablet. Tijdens Computex 2013 heeft ASUS een nieuwe versie van de Transformer Book gelanceerd welke beschikt over de nieuwe Intel Haswell processor en draait op zowel Android als Windows 8.

ASUS Transformer Book Trio

De ASUS Transformer Book Trio is zoals de naam al aangeeft een apparaat met verschillende mogelijkheden. Zo kan het display van het toetsenbord dock gehaald worden om het display als tablet te gebruiken, net zoals we kennen van de huidige Transformer Book. Het toetsenbord dock kan ook aangesloten worden om een monitor zodat je het geheel als desktop kunt gebruiken. Verder is het bijzonder dat het apparaat op zowel Windows 8 als Android 4.2 Jelly Bean kan draaien. Windows 8 kan echter alleen gebruikt worden wanneer het toetsenbord dock op het display aangesloten is. Het schakelen tussen Windows 8 en Android zou volgens ASUS zeer snel en makkelijk moeten gaan, met één druk op de knop.

ASUS-Transformer-Book-Trio

Om twee besturingssystemen aan te kunnen sturen is de Transformer Book Trio ook uitgerust met twee processors. De Intel Atom Z2580 processor met een kloksnelheid van 2GHz stuurt Android aan, terwijl de onlangs aangekondigde Intel Core i7-4500U Haswell processor Windows 8 aanstuurt. Zo heb je de keuze uit een krachtige laptop met Ultrabook prestaties en een zeer rappe tablet.

Verder beschikt de tablet over een 11.6-inch IPS LCD display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en is er 64GB SSD opslaggeheugen in het display gebouwd. Het dock is uitgerust met een 750GB harddisk voor extra opslagruimte waarop ook Windows 8 geïnstalleerd staat, en beschikt over een ingebouwde accu waarmee je volgens de fabrikant minimaal 15 uur vooruit kunt.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Book Trio.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Transformer Book Trio moet n het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:
ASUS Transformer Book Trio
Android Jelly Bean (4.2) - Windows 8

Reacties

 1. Nick
  03 juni, 2013 om 12:18

  Wat een rare combinatie zeg…Windows 8 en Android. Dat is niet echt een combinatie waar ik echt op sta te springen. Wat zou hun idee erachter zijn?

 2. wout :D
  04 juni, 2013 om 21:17

  Ik vindt het wel een handig idee (lijkt mij)

 3. bart vandenbroeck
  05 juni, 2013 om 13:30

  gaat ie duurder zijn dan de huidige transformer book????

  • Martijn Chel
   05 juni, 2013 om 13:34

   Daar ga ik wel vanuit ja.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.