Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bijna 100.000 apps in de Windows Store, Facebook app aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 19:30 CategorieApplicaties

Microsoft heeft vandaag tijdens de Build-conferentie in de VS de Windows 8.1-update officieel aangekondigd en gaf daarnaast ook een statusupdate over de apps in de Windows Store. Volgens de softwaregigant zijn er inmiddels bijna 100.000 applicaties beschikbaar in de Windows Store, een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en het besturingssysteem. Over het aantal downloads is Microsoft wat minder duidelijk. Zo zouden er tot nu toe “honderden miljoenen” apps gedownload zijn.

Daarnaast maakte Microsoft bekend dat er binnenkort meer voor touch geoptimaliseerde applicaties moeten verschijnen van populaire diensten. Zo wordt er gewerkt aan een Facebook applicatie voor Windows 8 en Windows RT, en komt er binnenkort een applicatie voor het populaire Flipboard. Beide diensten zijn reeds in de browser te gebruiken maar een native app ontbrak nog. Wanneer de apps daadwerkelijk te downloaden zijn is nog niet bekend. Eerder lanceerde onder meer Twitter al een applicatie die in de Windows Store te vinden is.

Microsoft probeert ontwikkelaars al maanden aan te sporen om apps te ontwikkelen voor het besturingssysteem en met de introductie van Windows 8.1 en de mijlpaal van 100.000 apps zal het voor ontwikkelaars zeker interessanter worden om aandacht aan Microsoft’s software te besteden.

Lees meer over alle nieuwigheden binnen Windows 8.1.

Bovenstaande afbeelding is een concept, gemaakt door Sam Mularczyk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.