Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Binnenkort mogelijk kleine Windows 8 tablets met hoge resolutie

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2013, 12:09 CategorieHardware

De eerste kleine Windows 8 tablets zijn inmiddels te gepresenteerd en in Nederland is de 8.1-inch Acer Iconia W3 sinds deze week zelfs al te koop. Verschillende fabrikanten hebben al aangegeven dit jaar nog Windows 8 tablets met een klein formaat te lanceren maar wat we precies kunnen verwachten is nog onduidelijk. Microsoft heeft echter tijdens de Build-conferentie mogelijk wat aanwijzingen gegeven wat betreft de resoluties.

Microsoft heeft zelf geen nieuwe Surface tablets aangekondigd waardoor we het voorlopig nog met de Surface Pro en Surface RT moeten doen maar wel liet de softwaregigant tijdens een demonstratie over het ontwikkelen van apps voor meerdere schermformaten mogelijk doorschemeren wat de toekomst zal brengen. Tijdens de presentatie werd namelijk een lijst met te verwachten afmetingen en resoluties voor Windows 8.1 tablets getoond.

Uit deze lijst kunnen we verschillende interessante dingen halen. Zo komen er mogelijk 7-inch Windows 8.1 tablets met een 16:10 beeldverhouding en een hoge resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Ter vergelijking; Acer’s 8.1-inch tablet heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Daarnaast gaan we mogelijk 7.5-inch Windows 8.1 tablets met een resolutie van 1.440 bij 1.080 pixels en een 4:3 beeldverhouding zien. Niet alleen de hoge resolutie is dan opvallend, ook de 4:3 beeldverhouding die we met name van Apple’s iPad kennen.

Verder zien we de interessante resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels voor 10.6-inch tablets, een resolutie welke op dit moment nog niet door veel fabrikanten ingezet wordt. Daarbij wordt ook het 10.6-inch formaat alleen door Microsoft zelf gebruikt voor de Surface Pro, met hier en daar een uitzondering. Mogelijk toont Microsoft hier dus wat we van de Surface Pro 2 kunnen verwachten of komen er meer fabrikanten met 10.6-inch modellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.