Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (zomer 2013)

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2013, 16:44 CategorieBeste tablets koopgids

Sinds we het laatste artikel met de beste Android tablets schreven zijn er aardig wat nieuwe tablets gepresenteerd en moeten er de komende weken en maanden nog meer volgen. Omdat de zomer net is aangebroken en we ook weer een groot aantal reviews gepubliceerd hebben is het tijd om de balans weer op te maken en de beste Android tablets voor de zomer van 2013 onder elkaar te zetten. Mocht Windows 8 je voorkeur hebben dan kun je terecht in ons artikel met de beste Windows 8 tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen overzicht.

Uitleg Android

Android is al sinds het prille begin een belangrijke speler in de tabletmarkt en behoeft daarom nauwelijks uitleg meer, maar kort gezegd is Android op dit moment het grootste mobiele besturingssysteem ter wereld dat op zowel tablets als smartphones draait. Inmiddels is Android 4.2 Jelly Bean de meest recente versie van Android maar veel tablets draaien nog op eerdere versies, waaronder Android 4.1 Jelly Bean en in mindere mate Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De verwachting is echter dat Google op korte termijn een nieuwe versie van Android lanceert welke gaat onder de naam Android 4.3 Jelly Bean. Meer algemene informatie over Android vind je op onze tablet besturingssystemen pagina. Mocht je er nog niet uit zijn of Android voor jou geschikt is dan kun je terecht in ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals bij elk ‘beste tablets’ artikelen geven we van te voren aan dat de voor jou beste tablet niet per se in deze lijst hoeft voor te komen. Jouw persoonlijke keuze is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, waaronder je budget, je eisen en je voorkeuren. Onderstaande lijst met de beste Android tablets van dit moment is puur bedoeld om de keuze voor een Android tablet makkelijker te maken, aan de hand van onze ervaringen.

De beste tablets van dit moment

Sinds het laatste artikel in de lente van 2013 is er op het gebied van Android software niet veel veranderd. Zo is Android 4.2 Jelly Bean nog steeds de meest recente versie van het besturingssysteem. Wel zijn er verschillende nieuwe tablets gepresenteerd en is er op het gebied van prijsstellingen wat veranderd. Al deze ontwikkelingen bij elkaar genomen, en natuurlijk onze eigen ervaringen in een groot aantal reviews, leveren onderstaande lijst met de beste Android tablets van dit moment op. Hierbij moet gezegd worden dat de verwachting is dat er de komende weken nieuwe modellen op de Nederlandse markt verschijnen. Mochten we op korte termijn een Android tablet testen die in deze lijst thuishoort wordt dit artikel bijgewerkt.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Sony Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z is de eerste nieuwkomer in onze lijst en ook meteen de beste 10-inch Android tablet die je vandaag de dag in Nederland kunt kopen. Deze tablet blinkt op meerdere fronten uit, waaronder de krachtige prestaties, het zeer goede hoge resolutie display, de waterdichte en stofbestendige behuizing en het zeer lichte en slanke design. Daarnaast heeft Sony een aantal interessante softwaretoepassingen toegevoegd. De tablet is echter niet goedkoop maar als je op zoek bent naar krachtige prestaties, een slank en licht apparaat en een lange batterijduur dan is de Xperia Tablet Z zeker het overwegen waard.

Xperia-Tablet-Z-review-totaal

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Tablet Z of lees onze uitgebreide review.

Google Nexus 7

Mocht 10-inch te groot zijn voor je en 7-inch meer richting het formaat gaan waar je naar zoekt dan blijft de inmiddels vaak genoemde Google Nexus 7 een goede optie. Deze tablet biedt krachtige prestaties middels de quadcore Tegra 3-processor, komt met de meest recente versie van Android en wordt waarschijnlijk ook van de volgende versie voorzien, en is te koop voor een aantrekkelijke prijs. Wel moet gezegd worden dat het tijd is voor vernieuwing aangezien meer fabrikanten op het 7-inch segment azen en goedkope(re) modellen lanceren. Waarschijnlijk brengt Google binnen niet al te lange tijd dan ook een opvolger voor de Nexus 7 op de markt.

DODOcase-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Note 8.0

De volgende nieuwkomer in onze lijst met de beste Android tablets is de Samsung Galaxy Note 8.0. Deze tablet is één van de weinige modellen die beschikt over een 8-inch display en uitgerust is met een active digitizer. Hierdoor kan de meegeleverde S-Pen stylus gebruikt worden voor tekenen en schrijven. Voeg daar de uitgebreide maar soms verwarrende TouchWiz interface met een hoop extra features aan toe en je hebt een complete tablet. De Samsung Galaxy Note 8.0 is een ideale tablet voor diegenen die fan zijn van de TouchWiz interface, creatief willen zijn met een stylus en tegelijkertijd niet qua mobiliteit in willen leveren. Met 8-inch krijgt je voldoende ruimte en ook krijg je absoluut een snelle en krachtige tablet waarmee content consumeren en produceren geen enkel probleem is.

Galaxy-Note-8-0-totaal-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 8.0 of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Note 10.1

Wanneer 8-inch toch iets te klein is voor je en je bent op zoek naar een apparaat waarmee je creatief kunt zijn, content optimaal kunt consumeren en ook prima content mee kunt produceren dan is de 10.1-inch Samsung Galaxy Note 10.1 een ideale tablet. Ook dit model is uitgerust met de bekende S-Pen stylus en Samsung’s eigen TouchWiz interface met bijbehorende extra functies. De tablet biedt een stabiel besturingssysteem met prima prestaties en handige software-toevoegingen, maar is niet perfect. Zo laat bijvoorbeeld het display nog wat te wensen over. Sinds de lancering van de tablet is de prijs met zo’n 100 euro gedaald en heeft Samsung ook een update naar Android 4.1 Jelly Bean met extra software-features en mogelijkheden voor de S-Pen uitgerold waardoor de tablet een interessante optie is en blijft.

Samsung-Galaxy-Note-10-1-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1 of lees onze uitgebreide review.

ASUS MeMO Pad HD 7

Normaal gesproken doen we dit niet maar voor deze ene keer willen we toch een tablet in het overzicht zetten die nog niet in Nederland te koop is. ASUS heeft de MeMO Pad HD 7 begin juni 2013 officieel gelanceerd en de tablet begint langzaam maar zeker in de eerste Europese landen te verschijnen. Bijvoorbeeld in Duitsland is de tablet reeds te koop en zijn ook de eerste reviews al verschenen. Kijkend naar de specificaties, de eerste reviews en ervaringen, en ook de prijs die tussen de 150 en 175 euro ligt mogen we deze tablet niet overslaan. ASUS heeft de tablet uitgerust met onder meer een quadcore-processor, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, Android 4.2 Jelly Bean en een hoge resolutie 7-inch IPS lcd display. Kortom, voldoende om naar uit te kijken, en dat voor minder dan de Google Nexus 7. Zodra we de tablet zelf aan een review hebben kunnen onderwerpen werken we dit kopje vanzelfsprekend bij.

Update: We hebben beloofd dit bericht bij te werken zodra nieuwe tablets ons overtuigen en in dit lijstje thuishoren. Bij de hierboven besproken ASUS MeMO Pad HD 7 is dat zeker het geval. Lees onze uitgebreide review waarin we onze ervaringen met deze goedkope tablet van ASUS delen. De tablet blijft dan ook zeker in deze lijst staan.

ASUS-MeMO-Pad-HD-7-hands-on

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS MeMO Pad HD 7 of lees onze uitgebreide review.

De overige tablets

Zoals eerder aangegeven kan het zijn dat de voor jou meest interessante tablet niet in dit overzicht voorkomt aangezien dit afhankelijk is van je eigen voorkeuren, wensen en vooral ook budget. Daarom geven we hieronder nog een aantal tablets een eervolle vermelding, puur omdat we om een of andere reden onder de indruk waren van een bepaald aspect of dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is.

Wanneer je op zoek bent naar een tablet die eigenlijk meer de richting van een smartphone opgaat en dus ook over GSM-functies beschikt dan zijn er verschillende interessante keuzes, waaronder de Samsung Galaxy Note II. Ook verschillende 7-inch tablets kunnen tegenwoordig als telefoon gebruikt worden. Zo is de ASUS FonePad een interessante optie voor diegenen die de voordelen van een tablet en een smartphone willen combineren. Mocht je op zoek zijn naar een 10-inch tablet zonder veel toeters en bellen, met een aantrekkelijke prijs en met een recente versie van Android dan is de ASUS MeMO Pad Smart 10 zeker het overwegen waard. Daarbij zijn ook de goed presterende en compleet uitgeruste Samsung Galaxy Tab 2-tablets nog steeds te koop in Nederland maar is de line-up inmiddels vernieuwd waardoor wellicht even wachten de moeite waard is en we de tablets niet in het overzicht opgenomen hebben.

Nieuwe tablets

We publiceren aan het begin van elk seizoen dit overzicht met de beste tablets maar deze keer komen we daardoor vlak voor de lancering van een aantal modellen uit. De kans is dus groot dat er op korte termijn meerdere interessante tablets de markt bereiken die in dit overzicht thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Tab 3 tablets, de nieuwe Toshiba Excite tablets en de ASUS MeMO Pad 10 FHD. Er gaan zelfs geruchten dat Google op korte termijn met een nieuwe Nexus 7 komt. Kortom, mochten we op korte termijn betere tablets dan hierboven beschreven in handen krijgen dan werken we het artikel bij. Mocht dit wat langer duren of niet het geval zijn dan kun je ons volgende artikel in de herfst tegemoet zien.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.