Dell toont XPS 11 Windows 8 convertible met hoge resolutie display

03 juni 2013 1 Minuut 7 Reacties
Dell-XPS-11

Vandaag staat vooral in het teken van nieuwe tablets van onder meer Samsung, ASUS en Acer maar er zijn meer fabrikanten die tijdens Computex 2013 van zich laten horen. Zo toonde Dell de XPS 11, een 11.6-inch Windows 8 apparaat dat beschikt over een convertible design.

De Dell XPS 11 is een zogenaamde convertible tablet met een scharnier waarmee het display helemaal omgeklapt kan worden en vervolgens als tablet gebruikt kan worden. Het toetsenbord wordt in deze ‘tentmodus’ uitgeschakeld. Dit design kennen we onder meer al van de Lenovo IdeaPad Yoga modellen. Dell heeft dit jaar al een eigen convertible op de markt gebracht in de vorm van de XPS 12 (review). Dit model beschikt echter over een frame waarin het display gedraaid kan worden.

Dat is echter niet het enige unieke aan de XPS 11 want het apparaat beschikt ook over een zeer hoge resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en beschikt over een active digitizer waardoor je met een stylus geavanceerde tekeningen kunt maken of kunt schrijven. In onderstaande video, gemaakt door Engadget, wordt het apparaat gedemonstreerd.

Verder beschikt het apparaat over de onlangs aangekondigde vierde generatie Intel Core i5 Haswell processor voor krachtige prestaties en een behuizing die gemaakt is van koolstofvezel waardoor het geheel maar 15 millimeter dik en 1.300 gram zwaar is. Wat betreft de aansluitingen is de XPS 11 uitgerust met een USB 3.0-poort, een Thunderbolt-poort en een volwaardige SD-kaartlezer.

De Dell XPS 11 moet voor het einde van dit jaar nog op de markt verschijnen. De prijs is echter nog niet bekend.

Reacties (7)